27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie facilă pentru handbaliştii gorjeni

Victorie facilă pentru handbaliştii gorjeni

Antrenorul Sorin Toacsen nu s-a decis asupra formulei de bază, din cauza problemelor medicale din lot.

Formaţia de handbal masculin Energia Pandurii a susţinut, la Târgu Jiu, un penultim meci de pregătire cu divizionara secundă HC Arad, echipa lui Sorin Toacsen reuşind să se impună cu scorul de 34-28. Gorjenii vor mai primi miercuri, tot la Târgu Jiu, vizita formaţiei Universitatea Piteşti, prilej cu care va fi prezentat şi lotul Energiei pentru sezonul 2007-2008 al Ligii Naţionale. Tehnicianul a ales ca parteneri de verificare două echipe din Divizia A, pentru a menaja jucătorii care au obosit după turneele destul de grele de la Târgu Jiu şi Oradea, şi, nu în ultimul rând, pentru a obţine victorii de moral.
Cu HC Arad, Toacsen a rulat tot lotul şi a fost mulţumit doar de o parte a elevilor săi. „A fost o repetiţie înaintea debutului campionatului. Unii dintre cei care au intrat teren s-au descurcat bine, alţii mai puţin. În urma ultimului test voi şti sigur care va fi cea mai bună alegere pentru începutul campionatului. Cred că până la data începerii campionatului vom fi la capacitate maximă“, a spus Toacsen.

Costea, singura variantă

Acesta a fost nevoit să improvizeze pe postul de pivot, Costea şi Mrakic fiind în continuare accidentaţi. Probabil Costea, care şi-a reluat antrenamentele, deşi nu este refăcut total, va fi forţat în primul joc al campionatului. „Ne este destul de greu fără pivot. Îmi pare rău că s-a ajuns la această situaţie pentru că, deocamdată, chiar nu avem pe cine folosi pe acest post. Am rămas descoperiţi şi trebuie să găsim neapărat o soluţie. Dacă Mrakic va absenta pentru mai multă vreme, sperăm în recuperarea lui Costea, accidentat la umăr. Acesta a început să facă deja antrenamente uşoare, trage la poartă, dar singur, fără contact, fără adversar. În mod sigur vom forţa intrarea lui Costea în teren pentru că, deocamdată, soluţii din afara echipei se pare că nu vor exista“, a punctat Toacsen.
Energia Pandurii va debuta în noul campionat pe 16 septembrie, pe terenul nou-promovatei HC Odorhei, urmând să întâlnească alte două nou-promovate în primele trei etape. „Sper într-un debut favorabil, ţinând cont că vom juca împotriva a trei echipe nou-promovate. Dacă ţinem cont de acest lucru, trebuie să obţinem maximum de puncte. Va conta mult pentru noi un început de campionat fără emoţii“, a încheiat Toacsen.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS