27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportHenin porneşte cu prima şansă

Henin porneşte cu prima şansă

Ca şi la masculin, principala favorită în competiţia de simplu feminin de la US Open a fost desemnată lidera la zi a clasamentului jucătoarelor profesioniste, Justine Henin. Pe lista favoritelor, belgiana este urmată de Şarapova şi Jankovic.

Jucătoarea belgiană Justine Henin, ocupanta primului loc în clasamentul WTA, a primit din partea organizatorilor de la US Open prima poziţie pe lista capilor de serie. Henin o precede pe rusoaica Maria Şarapova, desemnată cap de serie numărul doi. În schimb, jucătoarea din Serbia, Jelena Jankovic, ocupă locul trei în clasamentul favoritelor şi este urmată de altă rusoaică, Svetlana Kuzneţova, campioana din 2004.
În ceea ce priveşte adversarele favoritelor din runda de debut a ultimului turneu de Mare Şlem al anului, aşa cum era de aşteptat, Henin a fost cea mai avantajată, belgiana urmând să întâlnească o adversară din calificări. Maria Şarapova se va afla faţă în faţă cu italiana Roberta Vinci, iar Jelena Jankovic va juca în compania Jarminei Gajdosova, din Slovacia.
Primul meci greu pentru Henin ar putea apărea în optimi, în cazul în care cea mai probabilă adversară a sa din această fază, rusoaica Dinara Safina (nr. 15), nu va fi eliminată. Tot în optimi, Maria Şarapova s-ar putea întâlni cu ceha Nicole Vaidisova (nr. 13), iar Jelena Jankovic ar putea avea un meci greu cu rusoaica Elena Dementieva (nr. 14).

Olaru şi Gallovits, e tabloul principal

România va avea două reprezentante pe tabloul principal, Ioana Raluca Olaru şi Edina Gallovits, care nu au mai fost nevoite să joace în calificări pentru a dobândi acest statut. Olaru o va întâlni în primul tur pe americana Ashley Harkleroad, ocupantă a locului 89 în clasamentul WTA, în timp ce Gallovits se va confrunta cu jucătoarea franceză Severine Bremond, a 69-a în clasamentul tenismenelor profesioniste. Ambele jucătoare din România participă pentru prima dată la turneul găzduit de arenele de la Flushing Meadows.
Tot la simplu feminin, în calificări au mai fost prezente Monica Niculescu, Anda Perianu şi Sorana Cârstea, ultima fiind eliminată chiar în primul tur de o jucătoare care nu figurează în clasamentul WTA, Alison Riske. Turneul de Mare Şlem de la US Open este dotat cu premii în valoare de 19.600.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU