5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBoc vrea spectacol

Boc vrea spectacol

Fostul fotbalist al „campioanei unei mari iubiri“ consideră că meciul de sâmbătă va fi spectaculos, fără durităţi.

– Nu v-am văzut de mult prin Oltenia, veniţi la derbiul de sâmbătă, de la Târgu Jiu?

– Acum sunt în Ardeal şi voi „coborî“ zilele acestea spre Oltenia, oprindu-mă şi la Târgu Jiu, apoi trec prin Craiova să beau o cafea cu prietenul meu, Gigi Nedelescu. Cum în runda a patra nu am meci de observat, vreau să vin la această partidă Pandurii – Universitatea, chiar vreau să văd derbiul echipelor oltene din Liga I. Sunt convins că nu voi regreta.

– Adică?

– Sunt convins că va fi un derbi, adică prevăd un meci foarte spectaculos între două formaţii care se vor respecta pe teren. Nu cred că vor fi durităţi…

– Orgoliile sunt mari la olteni, plus că ambele echipe au foame de puncte, cum se spune…

– Eu opinez că jucătorii olteni nu se vor da în spectacol, ci vor crea spectacol. Sunt unii care au jucat în Craiova, iar acum sunt la Pandurii, aşa-i în fotbal, şi cred că se vor respecta. Cunosc atmosfera de pe stadionul din Târgu Jiu, acolo unde este programată această întâlnire, şi afirm că spectatorii sunt civilizaţi, chiar dacă tribunele sunt despărţite de terenul de joc printr-un gard de doar un metru înălţime. Ce vreau să subliniez prin aceste amănunte? Faptul că sâmbătă ar trebui să fie un meci normal, chiar dacă orgoliile sunt mari în Oltenia. Echipa cea mai bună ar trebui să câştige.

– Prevedeţi o luptă inegală?

– Cred că va fi un joc foarte echilibrat. Regret că târgujienii au probleme de lot, ei anunţând că după meciul de la Timişoara au unii jucători accidentaţi, motiv pentru care antrenorul Eugen Neagoe nu poate alinia cel mai bun „11“.

– Ce ziceţi de obiectivele celor două cluburi – Craiova, locurile 1-6, Târgu Jiu, locurile 1-8, sunt posibile?

– Campionatul este foarte lung şi, în opinia mea, cred că Universitatea şi Pandurii pot să-şi îndeplinească aceste obiective. Pot să apară destule surprize, de care ar putea profita cele două echipe oltene. Dacă ar fi să mă refer la echipa-fanion, Universitatea, aş vrea să spun că meciul pierdut cu CFR Cluj a fost un accident. Cred că Ştiinţa o să-şi revină. Şi Pandurii au avut evoluţii bune, este o echipă care se mulţumeşte şi cu 1-0, vorbesc aşa, în general. Ca să închei, partida de la Târgu Jiu este deschisă oricărui rezultat.

– Fostul arbitru Ion Danciu îmi zicea că ar vrea ca acest meci să decidă echipa care să meargă în cupele europene!

– Toţi vor cupe europene şi ar fi fost frumos ca derbiul Olteniei, cum zice Danciu, să decidă o participantă la cupele europene, deşi eu aş fi vrut ca ambele echipe oltene să fie deja calificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII