25.1 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim vrea Rulmentul la picioare

Oltchim vrea Rulmentul la picioare

Elevele lui Gheorghe Tadici trag tare la antrenamente pentru că vor să înceapă sezonul cu o victorie clară în faţa braşovencelor.

Handbalistele de la Oltchim care au fost convocate la naţionala României pentru meciurile amicale din Norvegia nu s-au mai întors la Râmnicu Vâlcea şi au rămas cantonate la „Palatul Mogoşoaia“, din Capitală. Acolo s-a făcut joncţiunea cu celelalte două roş-albastre, Tereza Tamaş Pâslaru şi Roxana Gheorghe, tehnicianul Gheorghe Tadici şi compania având nevoie de linişte pentru pregătirea primului meci important al sezonului, Supercupa României.
Din păcate, una dintre piesele importante ale Oltchimului, Steluţa Luca, are şanse minime să evolueze în meciul de mâine, de la ora 19.00, de la Chiajna, care va fi transmis în direct de Sport.ro. Căpitanul naţionalei feminine continuă să acuze dureri la spate şi urmează un program separat de recuperare. Contrar scepticismului arătat de medicii grupării vâlcene, antrenorul Tadici este convins că va conta pe Steluţa Luca în meciul cu Rulmentul Braşov. Soluţiile de înlocuire pentru Luca sunt puţine, Adina Meiroşu urmând să ducă greul, în timp ce pe postul de inter dreapta va juca, probabil, Narcisa Lecuşanu. Postul de coordonator de joc îi dă, de asemenea, dureri de cap tehnicianului chimist, singura de „meserie“ fiind Roxana Gheorghe. Ca soluţie improvizată de rezervă este Valeria Motogna, care a mai evoluat pe acest post şi în finala Cupei Cupelor.
CS Oltchim Râmnicu Vâlcea va pune la dispoziţia galeriei un autocar pentru deplasarea la Chiajna, dar membrii brigăzii Zăvoi vor suporta din propriul buzunar biletul de intrare la meci (zece lei). Susţinătorii Oltchimului vor pleca de la Râmnicu Vâlcea la ora 13.30, din faţa Sălii „Traian“.

Braşovenii au înregimentat-o şi pe Spirova

Rulmentul Braşov a urgentat transferul portăriţei Natalia Spirova din Rusia, tocmai pentru a o putea folosi în Supercupa României. Rusoaica vine de la campioana Zvezda Zvenigorod şi se adaugă unei liste lungi de transferuri făcute de ardeleni în această pauză competiţională. Înregimentarea Nataliei Spirova nu îi sperie pe tehnicienii vâlceni, care consideră că pericolul principal vine de la Simona Gogârlă, fosta golgheteră a Campionatului European la handbal. Tadici şi Sevişteanu au anunţat că vor lua măsuri speciale pentru Simona Gogârlă, fiind convinşi că jucătoarele pe care le pregătesc vor anihila cu brio piesa numărul unu a Braşovului. Cât priveşte brigada de arbitri care va oficia la meciul de mâine, ea va fi anunţată astăzi. „Nu ne interesează cine fluieră. Am înţeles că se va miza pe doi arbitri tineri. Poate să fie oricine, noi trebuie să învingem, pentru că suntem mai buni“, a punctat vicepreşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS