15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, victorioşi

Pandurii, victorioşi

Pandurii Târgu Jiu s-a impus fără probleme în primul amical susţinut în cantonamentul din Austria, reuşind să învingă vicecampioana Azerbaidjanului, PFC Neftchi, cu scorul de 3-0. Antrenorul Eugen Neagoe a început cu următorul unsprezece: Guso – Popete, Rus, Chibulcutean, Dragomir – Voicu, Stângă, Vancea, Iordache – L. Mihai, Piţurcă, golurile fiind reuşite de Florin Stângă (’44, ’55) şi Adi Popescu (’75). Singurele achiziţii ale gorjenilor şi-au făcut loc în formula de bază, Mircea Voicu fiind concurentul lui Adi Popescu pe postul de mijlocaş dreapta, iar Piţurcă junior a fost preferat lui Vintilescu pentru postul de vârf împins. „Geană“ a rulat aproximativ tot lotul după pauză, singurii care au evoluat toate minutele fiind Rus şi Vancea. Bălăeţ, Mândrean, Enescu, Dedu, Adi Popescu, Vintilescu, Radovanovic, Vasilache şi Cristache au intrat pe parcursul reprizei a doua, Orac, Vătavu şi Dossey nefiind folosiţi nici un minut, primii doi fiind accidentaţi.

„Dacă am câştigat cu 3-0 înseamnă că sunt mulţumit şi de cum s-au mişcat băieţii. A fost un joc bun al nostru, având în vedere că era şi primul susţinut aici, iar Neftchi era totuşi o echipă care a terminat pe locul doi în Azerbaidjan şi joacă în Cupa UEFA. Au avut şi adversarii două ocazii şi chiar o bară, dar jocul a fost controlat de noi în majoritatea timpului. Per ansamblu, am fost mulţumiţi de efortul pe care l-au făcut băieţii şi de jocul prestat“, a spus Neagoe. Pandurii Târgu Jiu susţine astăzi al doilea meci amical în Austria, întâlnind, de la ora 18.30, gruparea din liga a doua germană, Wacker Burghausen.

Alex Păcurar, unul dintre cei mai valoroşi şi constanţi jucători ai echipei Pandurii Târgu Jiu în returul campionatului trecut, va fi indisponibil aproape o lună, ratând astfel debutul sezonului viitor. Păcurar s-a accidentat la ultimul antrenament înainte de plecarea spre Kaprun, ruptura fibrilară cu care a fost diagnosticat dovedindu-se mult mai gravă. Deşi a făcut deplasarea cu echipa în Austria, mijlocaşul lui Neagoe a revenit în ţară unde se pregăteşte după un program special.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS