5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportApetri aduce bani la Craiova

Apetri aduce bani la Craiova

Deşi a ratat revenirea la Universitatea Craiova, oficialii olteni neajungând la o înţelegere cu omologii de la Jiul Petroşani, atacantul Gabriel Apetri ar putea ajuta, indirect, gruparea din Bănie. Jucătorul, deţinut în coproprietate de cele două cluburi, a plecat în cantonament cu Poli Timişoara, iar în cazul în care bănăţenii vor considera că au nevoie de serviciile sale, jumătate din suma de transfer va intra în contul Ştiinţei.
„Apetri a plecat în Ungaria, la Debrecen, acolo unde Poli se află în cantonament. Încă nu e sigur dacă se va transfera. Va da probe de joc, deşi noi nu suntem de acord cu acest lucru. Are o vârstă şi o valoare şi nu cred că ar mai trebui să dea probe. Dar asta e problema lui. El şi-a manifestat interesul de a juca acolo şi eu îl las. Apoi mai trebuie să ne înţelegem şi noi cu oficialii Timişoarei pentru transferul lui“, a precizat ieri managerul general al Jiului, Ioan Sdrobiş. Surse din cadrul clubului petroşănean susţin că preţul fixat pentru transferul atacantului de 26 de ani este de 250.000 de euro, conducătorii Jiului aşteptând doar ca Apetri să-l încânte pe Dusan Uhrin junior pentru ca patronul lui Poli, Marian Iancu, să bage mâna în buzunar.

Jiul a păsuit Ştiinţa

Eventualul transfer al jucătorului la Poli ar face ca Universitatea să scape de o mare parte din datoria de 180.000 de dolari pe care o are faţă de Jiul în urma „cazului Bădoiu“.
„Până în prezent nu am primit nici un ban de la Universitatea, dar oltenii mai au timp până la 1 iulie, când expiră termenul. Iniţial, banii trebuia plătiţi până pe 26 mai, dar ne-am înţeles cu Universitatea şi am acceptat să prelungim termenul pentru ca echipa de juniori a clubului lor să poată evolua la turneul semifinal. Ne-am retras plângerea după ce s-au angajat că vor plăti până pe 1 iulie. Am zis să fim înţelegători, deşi ei nu au făcut acelaşi lucru cu noi, obligându-ne să plătim suma pe care le-o datoram pentru a putea juca în campionat, în meciul de la Iaşi“, a precizat Marian Spiru, secretarul general al Jiului.
Acesta a dat de înţeles că dacă transferul lui Gabriel Apetri la Poli Timişoara se va materializa ar avantaja ambele cluburi. „Universitatea a avut drept de preemţiune asupra jucătorului. Nu l-a mai dorit, iar Apetri se poate transfera acum la altă echipă. Noi va trebui să trimitem apoi jumătate din sumă la Craiova, dar cum ei au o datorie de 180.000 de dolari la noi, vom vedea cum ne descurcăm. Facem scăzămintele de rigoare şi rezolvăm într-un fel această problemă“, a încheiat Spiru.
„Trebuie să ne dăm şi noi acordul ca să negocieze ei cu Poli, iar dacă simţim că încearcă să treacă o sumă mai mică, nu vom accepta. Nici să-l declare jucător liber nu vor putea, deoarece atât Jiul, cât şi jucătorul va trebui să ne dea câte 200.000 de euro. Adică, Apetri face 400.000 de euro“, a venit replica lui Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII