18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPunct de aur la Brest

Punct de aur la Brest

Reprezentativa de tineret a României a obţinut un punct norocos pe terenul Franţei, în primul meci din preliminariile Campionatului European din 2009. Pentru echipa lui Emil Săndoi urmează o întâlnire mai uşoară, cu Malta.

Tricolorii mici conduşi de Emil Săndoi au reuşit să obţină, la Brest, un rezultat dătător de speranţe în vederea calificării la Campionatul European din anul 2009. România Under 21 a terminat la egalitate, scor 1-1, cu reprezentativa similară a Franţei, în primul meci al preliminariilor.
Gazdele au început în forţă partida şi i-au constrâns pe elevii lui Săndoi să stea mai mult în propria jumătate de teren în primul sfert de oră. Portarul Pantilimon nu a avut însă prea mult de lucru, pentru că francezii nu au expediat decât un şut pe poartă, prin Kaboul. Gourcuff şi-a încercat şi el norocul, cu capul, dar mingea a ocolit poarta. În ciuda începutului bun de meci al gazdelor, echipa care a reuşit să deschidă scorul a fost România. La o acţiune de atac purtată în viteză, în minutul 20, Claudiu Keşeru a centrat, iar fundaşul Marange, păcălit de săritura falsă a lui Cigan, a trimis balonul în propria poartă.
Văzându-se conduşi, elevii lui Rene Girard au luat cu asalt careul de 16 metri al formaţiei lui Săndoi, dar nu au reuşit să ajungă de prea multe ori la poarta lui Pantilimon, fundaşii români făcându-şi destul de bine treaba. Cea mai clară oportunitate a francezilor a fost consemnată în minutul 40, când Samassa a pătruns în careu, i-a pasat lui Menez, care a trimis pe lângă poartă din şase metri. Acelaşi Samassa a fost blocat în ultimul moment de Mardare în prelungirile primei părţi.

România a rezistat asaltului francez

Franţa a reuşit la scurt timp de la reluare să egaleze, meritat, după cum se desfăşuraseră ostilităţile în prima parte. În minutul 50, Mardare a comis o eroare în careu, iar Samassa, aflat la locul potrivit, l-a executat pe Pantilimon cu un şut pe jos de la zece metri. Franţa a continuat să pună în pericol poarta noastră şi după ce a egalat. În minutul 62, jucătorul formaţiei AC Milan, Gourcouff, liderul formaţiei din Hexagon, i-a pasat excelent cu călcâiul lui Menez, care a şutat puternic în Pantilimon. Acelaşi Menez s-a aflat aproape de gol cu zece minute înainte de final, când a pătruns în careu, dar mingea expediată de el s-a dus în plasa laterală. În finalul partidei, România a avut o posesie bună a balonului şi i-a ţinut pe francezi departe de propria poartă, reuşind să păstreze rezultatul de pe tabelă. 
România evoluează în Grupa a 10-a a calificărilor, din care mai fac parte Franţa, Bosnia-Herţegovina, Malta şi Ţara Galilor. Echipa care va termina pe primul loc în fiecare grupă şi cele mai bune patru selecţionate de pe poziţia a doua se vor califica la barajul programat în luna octombrie. Următoarea partidă a reprezentativei de tineret a României va avea loc pe 5 iunie, în Malta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS