5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRadu a vrut să-i fure titlul lui Stuttgart

Radu a vrut să-i fure titlul lui Stuttgart

Atacantul român a deschis scorul pentru Cottbus, însă gruparea de pe „Gottlieb Daimler Stadion“ a revenit şi a marcat de două ori, trecându-şi în cont cel de-al cincilea titlu de campioană din istoria sa.

În etapa a 34-a a campionatului Germaniei, ultima a Bundesligii, Sergiu Radu şi Vlad Munteanu nu s-au putut opune, împreună cu coechipierii de la Energie Cottbus, lui VfB Stuttgart, care s-a impus, cu 2-1, pe teren propriu şi a intrat în posesia celui de-al cincilea titlu de campioană din istoria sa. Pe „Gottlieb Daimler Stadion“, Sergiu Radu a deschis scorul în minutul 19, trecându-şi în cont cea de-a 14-a reuşită a sa în actuala ediţie a campionatului. Stuttgart a egalat însă destul de repede, prin Hitzlspreger (’27), iar în repriza a doua, Khedira (’63) a înscris un gol echivalent cu un titlu de campioană.
Sergiu Radu şi Vlad Munteanu, cei mai buni jucători de la Cottbus în acest sezon, au rămas în teren pe toată durata meciului.
Schalke 04 s-a zbătut în zadar pentru a-şi trece în cont primul titlu după o pauză de 58 de ani. Elevii lui Mirko Slomka au învins pe teren propriu, cu 2-1, pe Arminia Bielefeld, dar au rămas pe poziţia seundă. Lincoln (’12) şi Altintop (’16) au marcat pentru gazde, în timp ce golul oaspeţilor i-a aparţinut lui Kucera (’90).
Stuttgart şi Schalke vor juca în grupele Ligii Campionilor, Werder Bremen în preliminariile aceleiaşi competiţii, în timp ce Bayern Munchen şi Bayer Leverkusen vor evolua în Cupa UEFA. Au retrogradat Mainz, Alemannia Aachen şi Moenchengladbach.

Sărbătoare la Stuttgart

Aproximativ o sută de mii de suporteri şi locuitori din Stuttgart au sărbătorit, sâmbătă, titlul de campioană câştigat de VfB Stuttgart, adunându-se la căderea serii în centrul oraşului. După victoria obţinută în faţa formaţiei Energie Cottbus, trofeul de campioană a Germaniei a fost înmânat jucătorilor de la VfB Stuttgat, iar cei 45.000 de spectatori care au fost prezenţi pe stadionul „Gottlieb Daimler“ au plecat direct în principala piaţă din oraş, pentru a aştepta defilarea în maşini decapotabile a noilor campioni.
Zeci de mii de persoane îmbrăcate în alb şi roşu, culorile clubului VfB Stuttgart, începuseră să vină încă din cursul după-amiezei în Schlossplatz, unde au putut urmări pe ecrane-gigant meciul decisiv cu Energie Cottbus. După o defilare de peste trei ore pe străzile din Stuttgart, Mario Gomez, Matthieu Delpierre şi coechipierii lor au ajuns în Schlossplatz, unde îi aşteptau familiile lor, fani şi politicieni.
Formaţia VfB Stuttgart a câştigat pentru a cincea oară în istoria sa titlul de campioană, acesta fiind primul obţinut după 1992, într-un moment în care nu era considerată una dintre favorite. Cu o echipă tânără şi fără jucători de renume, VfB Stuttgart a devansat cu două puncte pe Schalke 04, cu patru pe Werder Bremen şi cu zece pe fosta campioană, Bayern Munchen.

„Reghe“ şi „Săgeată“ au retrogradat

Alemannia Aachen şi FSV Mainz, echipele la care evoluează Laurenţiu Reghecampf şi Marius Niculae, au retrogradat din prima divizie germană în urma disputării meciurilor din etapa a 34-a. Aachen, cu Reghecampf pe teren pe toată durata meciului, a pierdut într-o manieră categorică la Hamburg, cu 4-0, golurile gazdelor fiind înscrise de Olic (’15, ’27) şi Sorin (’54, ’87). Alemannia s-a clasat pe penultimul loc, al 17-lea, la trei puncte distanţă de locul 15, care asigura salvarea de la retrogradare. Echipa lui Reghecampf, care a jucat în acest sezon 31 de meciuri şi a marcat de şapte ori, a avut cea mai slabă apărare din Bundesliga, primind 70 de goluri în 34 de etape.
La fel ca Alemannia, echipa lui Niculae, FSV Mainz, a pierdut la scor, cu 5-2, pe terenul formaţiei Bayern Munchen. Bavarezii au condus cu 3-0 la pauză, graţie golurilor marcate de Santa Cruz (’30), Scholl (’33) şi Van Bommel (’38). Mainz a redus din diferenţă prin Amri (’55), dar Bayern a dus repede scorul la 5-1 după ce au punctat Karimi (’63) şi Pizarro (’74), iar Feulner de la oaspeţi (’76) a închis tabela. Antrenorul Klopp l-a folosit ca titular pe Niculae, înlocuit în minutul 55 cu Cha. În cele cinci meciuri jucate în Bundesliga, „Săgeată“ nu a marcat nici un gol. Mainz s-a clasat pe locul 16, la trei puncte de Wolfsburg, ocupanta poziţiei a 15-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS