5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDinamo, campioana României

Dinamo, campioana României

Desfăşurată pe o vreme capricioasă, finala DN BRD şi-a desemnat câştigătoarea, Dinamo învingând ieri-dimineaţă, pe stadionul „Olimpia“ din Bucureşti, pe Steaua, cu scorul de 16-9 (8-6).
Cu două eseuri, unul în fiecare repriză, şi două lovituri de penalizare, alb-roşii s-au impus clar în faţa „militarilor“, care, deşi au dominat aproape tot timpul cu înaintarea, au făcut nenumărate greşeli şi nu a reuşit decât trei lovituri de penalizare. Pentru Dinamo au marcat Tudori (1e), Nicolae (1e) şi Calafeteanu (2 lp), în timp ce steliştii au punctat prin Vlaicu (3 lp).
Antrenorul campioanei Dinamo, Daniel Neaga, a afirmat după meci că speră să creeze o echipă şi mai puternică în viitor, care să câştige an de an titlul. „Sunt foarte fericit că am reuşit să câştigăm acest titlu! Faptul că am învins Steaua în finală arată că suntem cei mai buni. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru acest trofeu şi sper să facem o echipă şi mai puternică, iar Dinamo să rămână cea mai bună, mulţi ani de-acum încolo!“, a spus tehnicianul alb-roşilor. „Am pierdut pe greşelile noastre! Unii jucători m-au dezamăgit. Am luat un eseu şi din cauza unei erori de arbitraj, în primele minute. Poate că Dinamo şi-a dorit mai mult victoria, nu ştiu ce să zic… Noi am avut o perioadă de supremaţie de cinci ani, în care am jucat finala de fiecare dată. Ne rămâne finala Cupei, însă, dacă se joacă în octombrie, rămân la părerea că nu voi fi antrenorul echipei la acel meci“, a replicat supărat antrenorul Stelei, Marin Moţ.
Pe primele patru locuri ale Diviziei Naţionale BRD 2006-2007 s-au clasat echipele:  Dinamo, Steaua, Remin Baia Mare, Contor Arad. Lumea rugbiului aşteaptă acum cu nerăbdare competiţia IRB Nations Cup, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 6-16 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS