10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncă două campioane naţionale în Bănie

Încă două campioane naţionale în Bănie

Luptătorii de la CSM-LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova au participat recent la finala campionatului naţional individual, pentru juniori II, de la Sfântu Gheorghe. Aşa cum ne-au obişnuit, elevii lui Petre Banciu au revenit şi de data aceasta acasă cu patru medalii.
Două dintre sportive, Ileana Dobrescu (categoria 38 kg) şi Raluca Irimia (52 kg), au devenit campioane naţionale şi au fost incluse în lotul României de lupte libere, care va participa, în premieră, la Jocurile Mării Negre, un fel de minicampionat european, care va reuni sportivii din jumătate de Europă. Competiţia va avea loc în luna august, la Istanbul (Turcia).
lleana Dobrescu şi-a păstrat titlul cucerit anul trecut, impunându-se fără probleme în faţa adversarelor. Până la Jocurile Mării Negre, Ileana va mai lua startul într-o compeţie de anvergură, Campionatul European de la Varşovia, din luna iulie, acolo unde spera la o medalie. Raluca Irimia a depăşit în finala de la 52 kg o sportivă de la CSS Cluj-Napoca.
Altă craioveancă, Oana Cojocaru, a obţinut medalia de argint, fiind învinsă în ultimul meci de vicecampioana europeană din 2006, Mihaela Muntean, din Sfântu Gheorghe. Ultima medalie pentru Craiova, una de bronz, a fost obţinută de Luminiţa Cilian, sportivă legitimată la LPS „Petrache Trişcu“ – CSS Jimbolia. Alte clasări fruntaşe au obţinut Maria Şişu, locul cinci la 43 kg, şi Claudiu Pătru, tot locul cinci, la 50 kg. „A fost un concurs cu o participare numeroasă, 380 de luptători. Sunt mulţumit de rezultatele craiovenilor. Federaţia Română de Lupte i-a trimis la Sfântu Gheorghe pe secretarul general Vasile Puşcaşu şi pe olteanul nostru Gheorghe Berceanu, fost mare campion, în prezent şeful arbitrilor din federaţie, şi totul a decurs foarte bine“, a spus antrenorul coordonator al craiovenilor, Petre Banciu, care s-a ocupat de pregătirea sportivilor împreună cu profesorii Aurel Cimpoieru şi Valentin Boboşca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS