29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportO nouă provocare pentru recordmanul României

O nouă provocare pentru recordmanul României

Federaţia Română de Atletism îşi va desemna joi noua conducere în cadrul Adunării Generale Ordinare. Printre candidaţii propuşi pentru ocuparea funcţiei de preşedinte se află şi Sorin Matei, directorul celui mai performant club craiovean, CSM. Recordmanul la zi al României în proba de săritură în înălţime (2,40 m, performanţă realizată în 1990) va avea trei contracandidaţi pentru ocuparea postului deţinut până în urmă cu o lună de Ilie Floroiu. Este vorba de fostele mari atlete Gabriela Szabo, Doina Melinte şi de George Boroi, şeful clubului sportiv Steaua Bucureşti. Cel care va câştiga va avea un mandat de doi ani, pentru că Floroiu a demisionat după doi ani de conducere, iar mandatul era de patru ani.
Înainte de confruntarea de peste două zile, Sorin Matei a vorbit despre schimbările pe care le va face în cazul în care va câştiga alegerile: „Mi-am făcut un plan pentru următorii doi ani, dacă voi fi ales. Va fi o activitate pe două coordonate: una se referă la sportul de performanţă, iar cealaltă la selecţia copiilor şi juniorilor. Sunt deschis la dialog, voi cere sfaturi, iar principalii mei consilieri vor fi toţi foştii campioni mondiali, europeni şi olimpici. Mai este o persoană cu care mă voi sfătui mereu, Iolanda Balaş, în prezent preşedinte onorific la FRA“.

Vrea să fie aproape de sportivi

Cel care de zece ani deţine funcţia managerială la CSM şi de patru ani ocupă funcţia de director a vorbit şi despre greşelile foştilor conducători de la FRA. „Majoritatea celor care au trecut pe la federaţie în ultimii ani s-au îndepărtat de realitate, au uitat de munca de jos, nu îi mai interesează dialogul sau să ceară păreri. Eu nu voi uita niciodată că muncesc în slujba antrenorilor şi sportivilor de pe stadioane, nu invers. Este o gândire bună şi numai aşa vom fi apreciaţi de sportivii care trudesc, iar la rândul lor vor avea rezultate mult mai bune dacă se vor simţi băgaţi în seamă“. Ca posibile obiective ale FRA pentru următorii doi ani, Matei vrea cât mai multe medalii ale sportivilor români la campionatele europene, mondiale şi la olimpiade.
Cunoscut ca un om care nu are duşmani, sau pe puţinii care i-a avut şi i-a făcut prieteni, Sorin Matei a vorbit frumos despre adversarii săi de joi, spunând că toţi i-au fost colegi în sportul de performanţă şi au petrecut momente frumoase împreună.

Va da plăcuţa de preşedinte jos

După un deceniu petrecut ca manager al Clubului Sportiv Municipal Craiova, Sorin Matei simţea nevoia unei schimbări, unei provocări. „Cred că am învăţat multe în aceşti ani. Acum încep un joc cu mine. Dacă voi fi ales, voi da jos plăcuţa de preşedinte de pe uşă şi o voi pune în vitrină până când cei care mă vor vota vor spune că eu am realizat ce le-am promis. De-abia atunci mă voi considera preşedinte“, a spus fostul mare atlet născut în Bucureşti, dar cu rădăcini în Oltenia.
Dacă Sorin Matei va deveni preşedintele Federaţiei Române de Atletism ar fi un pas înainte pentru el, dar o mare pierdere pentru CSM. De la numirea sa ca preşedinte al celui mai galonat club craiovean, sportivii au simţit diferenţa: aveau bani de deplasări la concursuri, primeau echipament sportiv, iar performanţele erau recompensate financiar. Actualul preşedinte al CSM a spus că a avut grijă ca clubul să aibă sprijin financiar până la sfârşitul anului. Totodată, el a adăugat că sportivii craioveni nu vor fi favorizaţi la federaţie şi că numai peformanţele îi vor ajuta să obţină beneficii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU