10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGyenes si Gordon sunt frati de benzina

Gyenes si Gordon sunt frati de benzina

Motociclistul român si-a golit rezervorul din spate al KTM-ului 660 Rally pentru a-i da combustibil pilotului american, care ramasese in pana cu 40 de kilometri inainte de finalul probei speciale.


Moartea pândeste la tot pasul in Raliul Dakar. Etapele lungi si obositoare, peisajul monoton care le da participantilor senzatia ca se invârtesc in cerc, caldura inabusitoare (ziua) si frigul patrunzator (noaptea), dunele cu nisipuri inselatoare si sutele de cai putere pe care pilotii trebuie sa-i stapâneasca sunt numai câteva dintre pericolele care ii pândesc pe concurenti. Fiind constienti de aceste riscuri, pilotii nu ezita sa se ajute intre ei atunci când este nevoie, spiritul de fair-play fiind o caracteristica a Raliului Dakar.


Hummer-ul, alimentat de motociclete


Marti, in etapa a 10-a a Raliului Dakar, motociclistul român Emanuel Gyenes si-a golit rezervorul din spate al KTM-ului 660 Rally pentru a-i da combustibil lui Robby Gordon, participant la clasa auto si fost pilot in circuitul NASCAR. In runda de marti, care s-a desfasurat in jurul localitatii Nema, cu 40 de kilometri inainte de finalul probei speciale, Gyenes impreuna cu francezul Patrick Arnoult i-au dat combustibil lui Robby Gordon, care concureaza pe un Hummer, pentru a termina etapa.


Emanuel Gyenes a povestit cum l-a ajutat pe pilotul american: „Am pierdut ceva timp pe proba pentru ca am cazut si dupa aceea l-am ajuns pe Robby Gordon, care ramasese in pana. Am oprit eu si pilotul francez Patrick Arnoult si, pentru ca benzina pe care o mai aveam in rezervoarele din fata imi ajungea sa termin proba, am decis sa ii dau benzina care o aveam in rezervorul din spate. Acesta are 12 litri, asa ca Hummer-ul a fost alimentat de la ambele motociclete cu aproximativ 24 de litri, iar Gordon a reusit sa ajunga la capatul probei speciale“.


Emanuel Gyenes a ocupat, marti, pozitia a 56-a la categoria moto in cea de-a zecea etapa a Raliului Dakar, care s-a desfasurat pe distanta de 400 de kilometri, dintre care 366 de proba speciala. Gyenes a fost cronometrat cu timpul de cinci ore, 36 de minute si sase secunde. In ierarhia generala, Gyenes se situeaza pe pozitia a 54-a, la 14 ore, 54 de minute si 39 de secunde de liderul Marc Coma. Intr-un clasament general al motocicletelor de superproductie, care au capacitatea cilindrica mai mare de 451 de centimetri cubi, Gyenes este pe pozitia a 18-a, din 38 de motociclisti.


Gordon a terminat etapa pe locul 23


Robby Gordon concureaza la clasa auto si il are pe post de copilot pe conationalul sau Andy Grider, care a concurat la ultima editie a Red Bull Romaniacs. Echipajul Gordon / Grider a terminat etapa de marti pe locul 23, cu timpul de patru ore, 23 de minute si 51 de secunde, la 34 de minute si trei secunde in urma câstigatorilor etapei, Nasser Saleh Al Attiyah / Alain Guehennec (Qatar / Franta).


La editia din 2006 a Romaniacs, competitie care se desfasoara la Sibiu, Andy Grider a suferit, in etapa a doua, un accident, in urma caruia corneea de la ochiul stâng i s-a rupt. Grider a fost lovit de o creanga, care i-a strapuns ochelarii de protectie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS