28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBosniacii, o afacere pentru Pandurii

Bosniacii, o afacere pentru Pandurii

Pandurii Târgu Jiu este interesata de transferul unui atacant bosniac, Igor Radovanovic, care se vrea urmasul lui Vranjkovic la gruparea gorjeana.


Dupa ce transferul lui Vojislav Vranjkovic la Dinamo a adus un profit important clubului Pandurii, atât financiar, cât si ca imagine, gorjenii continua sa speculeze piata bosniaca. Fotbalistul care a atras interesul gruparii din Târgu Jiu se numeste Igor Radovanovic, atacant cu fizic impresionant, 1,90 metri inaltime, 84 de kilograme. Acesta este golgheterul echipei de prima liga din Bosnia – Slavija si are 21 de ani. Clubul Pandurii a fost contactat de impresarul jucatorului dupa ce portarul Adnan Guso a apreciat corectitudinea conducatorilor echipei la care activeaza. „Impresarul lui Radovanovic a venit prin intermediul lui Guso, care nu a facut altceva decât sa povesteasca intr-un mare restaurant din Bosnia ca dintre toate cluburile pe unde a jucat el, Universitatea Craiova, Dinamo si FC Arges, cei mai corecti oameni au fost la Pandurii. S-a dus vestea si ne-a contactat impresarul. Afacerea este foarte buna si pentru ei, si pentru noi. Joaca trei ani la Pandurii, se lanseaza, il dam in lumea mare si câstiga si unul, si altul. Ia si clubul din Bosnia, unde e mult mai multa saracie ca la noi, si câstigam si noi“, a povestit presedintele „pandurilor“, Marin Condescu.


Onestitatea aduce profit


Transferul bosniacului Radovanovic nu le-ar scoate prea multi bani din buzunare gorjenilor, suma vehiculata fiind sub 50.000 de euro. Conducatorii „pandurilor“ nu sunt foarte interesati sa-l convinga pe Pacurar sa ajunga la Pandurii, fiind mai tentati de banii pe care Dinamo ar trebui sa-i achite pentru rascumpararea sa.


„Nu avem nici un interes sa se finalizeze contractul lui Pacurar. Noi vrem sa luam banii pe el, 225.000 de dolari, cu care am cumpara patru jucatori din Bosnia“, a afirmat Condescu. Oficialul considera ca Pandurii Târgu Jiu are un bun nume in Liga I, fiind clubul unde nu se trag tepe jucatorilor. „Culegem roadele onestitatii noastre. Toti jucatorii, chiar si cei care au plecat de la Pandurii, cât au fost ei de banditi, au spus: «Ma, acolo lucrurile sunt corecte». Asa am avut noroc si cu Liviu Mihai, el stând in camera cu Disney, care a povestit cât de bine a dus-o la noi. Cu Liviu Mihai am incheiat in zece minute contractul“, a spus Condescu.


Primul meci este cel mai important


Reusita campaniei de primavara a „pandurilor“ pare sa depinda de primul meci, cel cu Gloria Bistrita din deplasare. O victorie pe terenul lui Jean Padureanu ar aduce un important capital de moral elevilor lui Neagoe, care ar aborda cu incredere maxima, la avantajul celor 26 de puncte, urmatoarele partide. „Trebuie sa câstigam la Bistrita si suntem salvati. Din momentul acela nu ne-ar mai fi frica de nimeni, de nici o nenorocire acasa“, crede presedintele Condescu.


Acesta nu neglijeaza nici competitia surprizelor, unde isi doreste sa atinga faza semifinalelor. O prezenta in cupele europene a echipei de fotbal Pandurii, dupa cea a handbalistilor de la Energia, ar tine de domeniul hazardului. „Ar fi o intâmplare o calificare in cupele europene si o sansa. Câstigul ar fi ca am reusi sa facem o baza sportiva de nivel european“, a afirmat seful gruparii gorjene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU