28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCampionii de la Târgu Jiu

Campionii de la Târgu Jiu

Pandurii Târgu Jiu, grupa 1996 pregatita de Ion Radulescu si Constantin Frimu, a dominat categoric faza finala a Memorialului „Gheorghe Ola“ organizata in orasul lui Brâncusi, invingând in finala Petrolul 95 Ploiesti cu scorul de 3-1, prin golurile lui Tudoran (’10), Crisan (’19) si Urs (’23), ultimul inscriind si in proprie poarta cu doua minute inainte de final. Gorjenii si-au asigurat prezenta in finala competitiei dupa ce au dispus de Steaua Dunarii Galati (scor 7-2), Athletic Satu Mare (5-0) si Noua Generatie Iasi (4-1). Cel mai tehnic jucator a fost desemnat Andrei Crisan (foto, Pandurii), golgheterul turneului a fost Madalin Tudoran (opt goluri), iar titlul de cel mai bun portar a fost obtinut de Ciprian Rudei (Petrolul 95 Ploiesti).


Reprezentantul FRF, Gica Ene, a avut numai cuvinte de lauda la adresa clubului Pandurii care a organizat competitia. „Am participat la foarte multe turnee, insa asa cum a fost organizat aici inca nu am vazut. Cu câta meticulozitate, cu câta grija, ce conditii le-au oferit acesti oameni, se vede ca exista un suflu nou in acest oras unde banuiesc ca sunt implicati si factorii locali. Ma bucur de ce am vazut aici la Târgu Jiu si le doresc sa aiba anii viitori rezultate cum au avut acum in 2006 si cu echipa mare si cu juniorii“, a declarat Ene, presedintele Comisiei de organizare.


„Jardel“ a incântat asistenta


Jucatorul care a iesit in evidenta a fost „pandurul“ Andrei Crisan, votat cel mai tehnic fotbalist al turneului de catre toti tehnicienii prezenti la Târgu Jiu. „Din ce s-a aratat am vazut ceva la Crisan, «Jardel» cum il alinta oamenii, dar deocamdata nu poti sa te lamuresti pentru ca trebuie sa mai evolueze, sa se mai inalte putin, dar din punct de vedere tehnic este un jucator bun. Am vorbit si cu ceilalti antrenori, nu este numai parerea mea si au fost de acord cu mine“, a declarat Ene. Acesta a mai oferit din partea FRF inca un titlu, neoficial, de cel mai bun jucator, lui Mihnea Urs (Pandurii). Lotul echipei Pandurii, campioana nationala la grupa 1996, este compus din: Lazar, Bodunu, Tudoran, Pircalabu, Crisan, Baldovin, Dobirceanu, Trusca, Voinescu, Trasca, Gardelli, Ciuciu, Motescu, Budilica, Lilea, Mitu, Ungureanu, Urs, Vasile Codrut, Ilincioiu.


Campioni si la Sighetul Marmatiei


La Sighetul Marmatiei, grupa 1995 a clubului Pandurii a invins in finala cu 7-1 pe Cetate Suceava, adjudecându-si si titlurile de cel mai tehnic jucator, Bogdan Danaricu, si cel mai bun portar, Eduardo Novabilschi. Echipa pregatita de Constantin Andriuca s-a calificat in ultimul act al Memorialului „Gheorghe Ola“ dupa doua victorii, 7-2 cu Dacia Buzau, si 3-1 cu Sporting Bistrita, si un egal, 0-0 cu Steaua Dunarii Galati. Andriuca s-a bazat pe fotbalistii: Novabilschi, Dragomir, Negrescu, Morosanu, Pitian, Cocina, Sendroiu, Vârsanu, Piperi, Cherciu, Popescu si Danaricu.


Directorul Centrului de copii si juniori de la Pandurii, Mihai Stelescu, a apreciat performantele micutilor „panduri“. „Ne-am propus ca macar o echipa sa ajunga in finala si sa o câstigam, dar echipele noastre s-au concurat una pe cealalta sa nu ramâna mai prejos si probabil aceasta ambitie a antrenorilor Andriuca, Frimu si Radulescu a facut ca jucatorii sa se intreaca pe sine, sa câstige detasat meciurile. Eu le multumesc antrenorilor, copiilor care au muncit pentru aceasta performanta unicat in fotbalul românesc, ca la grupa de 10 ani si 11 ani noi sa fim campioni nationali. Vrem ca si jucatorii nostri sa ajunga la echipele de seniori si la loturile nationale. Ar fi o mândrie pentru noi. Cred ca am demonstrat ca la Pandurii se munceste“, a declarat Stelescu.


Cele doua grupe de copii campioane nationale vor fi premiate de Primaria Târgu Jiu cu câte 50 milioane lei, „pandurii“ urmând sa fie premiati si de catre club.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS