20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024

Impresie de final

Handbal (m)


Energia Pandurii 35
Bucovina Suceava 27


Energia: Bichir, Muraru, Radulescu – Neskov (2 goluri), Truica (1), Preda (8), Balea, Apolzan (8), Mazilu (8), Enache, Mihoci (3), Ilies (5), Costea, Eremia. Antrenor Mircea Pasek


Bucovina: Andrei, Sardaru – Draghici, Mitrea (3), Zvanciuc, Dospinescu (5), Chirut (6), Tcaciuc, Bradatan (3), Ignat, Gavriloaia (2), Mihai, Tutu, Adomnicai (8). Antrenor Ghervan Petrov


• Au arbitrat: Adrian Barbu – Sorin Nica.


Condusi pe tabela de marcaj timp de 42 de minute, in fata propriilor suporteri, handbalistii gorjeni au controlat finalul gratie prestatiei excelente a portarului Dorin Muraru, imbatabil timp de 16 minute. Disputa a debutat dupa 20 de minute de parlamentari intre oficialii gruparii gorjene si arbitri, ultimii solicitând prezenta la masa oficiala si a asistentului de pe salvare, desi se afla in sala medicul Claudiu Soare, care semnase raportul de joc. A fost nevoie de interventia telefonica a presedintelui FRH, Cristian Gatu, pentru a-i convinge pe arbitrii Nica si Barbu sa fluiere inceputul partidei.


Bucovina Suceava i-a surprins pe olteni cu un joc agresiv de aparare, dublat de contraatacuri rapide, moldovenii terminând in avantaj primele treizeci de minute, desi fusesera egalati in doua rânduri. Diferenta de trei goluri a fost anulata de „panduri“ dupa sase minute de la reluare, 20-20, iar din minutul 43 pe parchet a existat o singura echipa, cea gazda. Muraru a inchis poarta timp de 16 minute, iar colegii sai au marcat gol dupa gol, ducând scorul la 32-23 cu cinci minute inainte de final.


Interimatul lui Mircea Pasek pe banca tehnica a echipei de handbal Energia Pandurii si-a consumat penultimul episod, tehnicianul fiind multumit de adjudecarea celor doua puncte, nu insa si de jocul echipei.


„Aveam nevoie mare de aceasta victorie. In general, echipa a jucat bine, dar am avut in prima repriza câteva momente in care nu am speculat greselile din aparare. In pauza am fost la vestiar si le-am atras atentia asupra a ceea ce au gresit si le-am spus ce sa faca in functie de sistemul de aparare pe care il folosesc. Luând niste masuri, dar si printr-o daruire exemplara, iata ca am câstigat, dar scorul putea sa fie si mai mare. Speram ca la meciul din 13 decembrie cu HCM Constanta sa jucam si sa facem fata onorabil acestei echipe foarte bune“, a spus Pasek.


Vlad Caba, noul antrenor al „pandurilor“


Curtat de clubul Energia Pandurii pentru a-i incredinta banca tehnica a echipei de handbal, Vlad Caba a fost prezent in Sala Sporturilor din Târgu Jiu, unde a urmarit partida cu Bucovina Suceava alaturi de presedintele sectiei de handbal, Gore Popescu. Cele doua parti au ajuns la o intelegere, urmând sa semneze un contract la finalul campionatului. Fostul tehnician al gruparii Minaur Baia Mare a remarcat puterea de lupta a gorjenilor, dar nu a facut comentarii in ceea ce priveste preluarea bancii tehnice a echipei Energia Pandurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS