5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Baird a ruginit

In cele 17 partide jucate in acest sezon, vârful de la Antipozi nu a reusit sa marcheze decât de doua ori, ineficacitatea lui atingând „apogeul“ in ultimele reprezentatii ale Stiintei, când suporterii l-au huiduit serios.


„Baird are gleznele dislocate sau cel putin asa pare sa joace. Nu ma intelegeti gresit, nu e un jucator rau, dar e clar ca un atacant central care nu poate sa stea in picioare sau sa tina mingea mai mult de zece la suta din timp fara sa o piarda la o secunda dupa ce a primit pasa joaca pe un post gresit“ sau „Bairdy este cel mai bun atacant de rezerva. Are o gramada de entuziasm si hotarâre. De cum intra pe teren alearga ca un nebun. Cu toate acestea, nu e un jucator talentat si de multe ori nu e de nici un folos ca titular. Venind de pe banca de rezerve are ocazia sa influenteze jocul cu viteza si entuziasmul sau (pe fondul slabirii apararii adverse). Alergând permanent, pune presiune pe aparare. Partea proasta este ca suturile sale variaza. Poate sa inscrie goluri frumoase, dar iroseste si ocazii clare. De asemenea, poate sa recupereze mingi destul de bine. Pe scurt, e un jucator bun ca rezerva, dar nu ca titular“, scriau suporterii echipei Queensland Roar, pe site-ul oficial al clubului, in iarna anului trecut, când australianul isi pregatea bagajele pentru Universitatea.


„Impresarul“ sau, Dan Stalinescu, nu a fost deloc de acord cu fanii de la Antipozi si, pe lânga faptul ca si-a laudat „marfa“, a spus ca timpul va dovedi faptul ca Michael Baird este un jucator de valoare. „Nu pot sa cred acest lucru. Poate au scris suporterii echipelor rivale. Michael este un jucator foarte bun. De trei ani se «chinuie» FC Brugge sa-l transfere, a efectuat si vizita medicala in Belgia. In plus, el este in vizorul selectionerului Guus Hiddink pentru Campionatul Mondial din Germania. Inclusiv caracterizarile facute pe site-ul oficial al federatiei australiene se vorbeste foarte frumos despre el. Este un jucator de viteza, cu simtul portii deosebit de dezvoltat“, a replicat Stalinescu la acea data.


Doua goluri in 17 meciuri


Asteptat cu sufletul la gura de suporterii Stiintei, care atunci erau nemultumiti de randamentul celorlalti atacanti din lot, Michael Baird a fost primit foarte bine, fapt care l-a ajutat sa se adapteze rapid. Prin evolutiile bune din returul sezonului trecut, din Divizia B, incununate cu câteva reusite decisive pentru Universitatea, australianul a devenit brusc indispensabil Stiintei si „speranta“ publicului craiovean totodata. Dar cum „A“-ul nu-i ca „B“-ul, Michael Baird nu s-a mai ridicat la nivelul asteptarilor, demonstrând, cel putin pâna acum, ca nu prea face fata primei ligi, pentru ca jocul este mult mai tacticizat, iar fundasii sunt de valoare. Mai mult decât atât, evolutiile sale din acest sezon competitional nu au facut altceva decât sa dea credit suporterilor echipei de la care a provenit, semn ca asta este adevarata valoare a lui Baird.


Din pacate, australianul nu a reusit sa marcheze decât de doua ori in cele 17 partide jucate pentru Universitatea, spre deziluzia fanilor craioveni, care in timpul ultimelor reprezentatii ale Stiintei au inceput sa-l apostrofeze pentru faptul ca face figuratie pe teren. La pauza meciului cu Farul, in drum spre tunel, un grup de fani ai Stiintei l-a huiduit serios pe Baird, cerându-i totodata lui Fane Stoica sa-l inlocuiasca, pentru ca se saturasera de pase gresite, de interceptiile si stopurile nereusite ale australianului. „Baird e un atlet bun ca alearga mult, dar noi nu avem nevoie de atleti, ci de un atacant. Schimba-l pe asta ca nu da gol nici cu poarta goala“, i-a reprosat lui Fane Stoica unul dintre suporterii exasperati de ratarile lui Baird. Majoritatea spectatorilor au inceput sa se gândeasca la campania de transferari din iarna, visând totodata la un atacant care sa mai bage si mingea in „ate“, nu numai sa alerge pe lânga ea.


Statistica debusolanta


Bilantul „realizarilor“ lui Baird este dezastruos, chiar daca a bifat in total 1.383 de minute in acest tur de campionat. Primul gol al atacantului australian a venit dupa 789 de minute, in etapa a 12-a, cu FC National, când a scapat singur cu portarul „bancarilor“ (’28). Cea de-a doua reusita s-a consemnat in runda imediat urmatoare, cu Pandurii, când defensiva gorjenilor s-a oprit la un fluier din tribuna (‘8). In rest, Baird se mai poate lauda cu cele trei cartonase galbene, primite in partidele cu Steaua, FC Arges si Unirea Urziceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII