5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii, anti-Bucuresti

Oltenii, anti-Bucuresti

Atât Universitatea, cât si Pandurii si FC Caracal vor juca in optimile competitiei „KO“ impotriva echipelor din Capitala.


Ieri, la Casa Fotbalului din Capitala, a avut loc tragerea la sorti a Cupei României, faza optimilor de finala anuntându-se extrem de interesanta. Cluburile organizatoare sunt stabilite tot prin tragere la sorti, iar meciurile se vor disputa in sistem eliminatoriu, intr-o singura mansa, pe teren neutru, pe 7 si 8 noiembrie, de la ora 13.00. Singurele exceptii privind ora de incepere se aplica partidelor care vor fi televizate. Programul jocurilor (data, ora, localitatea si stadionul) va fi stabilit in sedinta Comitetului de Urgenta al FRF, care va avea loc mâine, in functie de calendarul competitional al Ligii I.


Rapid – Universitatea, derbiul pretentiilor


„Capul de afis“ al acestui act este partida in care Universitatea va intâlni detinatoarea trofeului, Rapid Bucuresti. Daca meciul din Giulesti s-a jucat foarte tare, alb-albastrii izbutind un egal meritat, in Cupa României lucrurile se anunta extrem de interesante, dorinta de a juca in cupele europene fiind imensa si de o parte, si de cealalta. Tinând cont de faptul ca inca se mai aude „ecoul“ finalei din editia 1997 – 1998, când juvetii au pierdut cu 0-1, dintr-un penalti controversat, multumindu-se doar cu faptul ca au „suflat“ Rapidului titlul de campioana, platind cu o neparticipare intr-o cupa europeana, ambele grupari isi doresc razbunarea.


„Cine vrea sa ajunga departe in Cupa României e musai sa dea afara un grand. Este una dintre cele mai puternice echipe din România. Meciul va fi foarte greu, pentru ca sunt in mare forma, dar istoria si traditia sunt cu noi. Mergem sa ne dam viata pe teren, putem visa la Cupa daca dam afara o echipa ca Rapid. Luând istoria, traditia, numarul suporterilor, dar si demnitatea cu care au facut fotbal in România, cel mai important meci nu poate fi decât Rapid – Universitatea, eternul derbi al echipelor care au fost asuprite pe vremea comunistilor“, a spus Adrian Mititelu, la aflarea rivalei din Cupa României.


Cum meciurile din aceasta faza a Cupei României se desfasoara tot pe teren neutru, Rapid si Universitatea se vor intâlni, cel mai probabil, la Pitesti.


Pandurii vrea revansa in fata „câinilor“


Pandurii Târgu Jiu poate invoca ghinionul in Cupa României, sortii scotându-i in cale, in optimile competitiei, cea mai in forma echipa a momentului, Dinamo. O eliminare a „câinilor rosii“ de catre elevii lui Neagoe tine de domeniul miracolului. „Geana“ este constient ca Dinamo porneste ca favorita, indiferent de locul disputei si primul unsprezece aliniat de Mircea Rednic. „Dinamo e Dinamo, cea mai buna echipa la ora actuala, dovada ca este pe primul loc. Ne vom juca sansa. S-au mai intâmplat ca echipe de liga secunda sau cele de prima liga mai slab cotate sa elimine marile formatii. Va fi foarte greu sa-i incurcam. S-au mai vazut minuni, se poate intâmpla orice la un joc de fotbal, dar Dinamo are prima sansa. A dovedit ca oriunde joaca, pe orice stadion, poate sa câstige“, a afirmat Neagoe.


Gândurile tehnicianului „pandurilor“ zboara la meciul cu UTA din campionat si, in functie de deznodamântul acestui joc, va alege titularii care-i vor infrunta pe dinamovisti. „Vom trata meciul serios si vom evolua cu jucatori apti la ora respectiva pentru ca pâna atunci mai avem o partida foarte dificila cu UTA. Nu-mi este frica pentru ca la fotbal daca-ti este frica nu ai ce cauta, dar Dinamo este favorita, are jucatori valorosi, ii respectam, dar vom juca“, a incheiat Neagoe.


In campionat, Pandurii Târgu Jiu a pierdut greu in fata „câinilor“, singurul gol marcat purtând semnatura lui Claudiu Niculescu.


„Credem in sansa noastra“


Nici FC Caracal nu se poate considera prea norocoasa, sortii scotându-i in cale pe FC National. Antrenorul caracalenilor este constient ca echipa sa nu poate porni din postura de favorita, dar este optimist in privinta intâlnirii de saptamâna viitoare.


Eftimie Iordan si-a motivat spusele prin faptul ca „bancarii“ au probleme mari in campionat si nu se vor concentra in deajuns in Cupa, fapt ce ar putea conduce la o noua surpriza placuta din partea caracalenilor, care in 16-imi au eliminat Gloria Bistrita. „Nici cu Bistrita nu ni se dadeau prea multe sanse, dar am reusit sa demonstram contrariul. Nici cu Nationalul nu suntem favoriti, dar nu se stie, poate reusim o noua victorie frumoasa. Credem in sansa noastra si vom lupta pentru ea. FC National are probleme in campionat, de aceea nu cred ca vor pune accent pe Cupa, si ii putem surprinde. Cine stie, poate vor aborda partida si cu rezervele, deci cred ca se poate. Oricum, este mai bine decât sa fi jucat impotriva lui Dinamo sau Rapid“, a spus Eftimie Iordan. „Cred ca vom juca la Mioveni sau Alexandria“, a conchis antrenorul lui FC Caracal.


Iata celelalte intâlniri din faza optimilor de finala ale Cupei României: Steaua Bucuresti – Apulum Alba Iulia, Poli Iasi – Farul Constanta, Poli Timisoara – CFR Cluj, Unirea Urziceni – Otelul Galati si UTA Arad – FC Arges.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII