18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu si-a dat cu firma in cap

Chivu si-a dat cu firma in cap

Supercupa Italiei


Inter Milano – AS Roma 4-3


• Stadion „Giuseppe Meazza“, Milano, spectatori: 46.000.


• Au marcat: Vieira ’44, ’74, Crespo ’65, Figo ’93 / Mancini ’13, Aquilani ’25, ’34.


Inter: Toldo – J. Zanetti, Materazzi, Samuel, Grosso (’54, Maicon) – Figo, Vieira, Cambiasso, Stankovic (‘116, Dacourt) – Ibrahimovic, Adriano (’61, Crespo). Antrenor: Roberto Mancini.


Roma: Doni – Panucci, Mexes, Chivu, Cufre – Aquilani (’81, Tonetto), De Rossi, Taddei (’66, Cassetti), Perrotta, Mancini – Totti (’71, Mido). Antrenor: Luciano Spalletti.


• Cartonase galbene: Vieira, Cambiasso / Taddei, Cassetti, Mido.


• Cartonas rosu: Chivu ‘100.


• A arbitrat: F. Saccani.


Internazionale Milano a invins-o pe AS Roma, cu 4-3, iar fundasul român a gresit decisiv la golul marcat de Crespo si a fost eliminat in minutul 100 pentru comportament nesportiv.


Câstigatoarea din sezonul trecut a campionatului si Cupei Italiei, Internazionale Milano, si-a adjudecat si Supercupa dupa ce a invins, sâmbata seara, pe AS Roma, cu 4-3 dupa prelungiri, intr-un meci disputat pe arena „Giuseppe Meazza“. AS Roma, formatie la care este legitimat si capitanul nationalei României, Cristi Chivu, este finalista din sezonul trecut a Cupei Italiei.


Aceasta este a treia Supercupa a Italiei câstigata de Inter Milano in istoria sa, precedentele trofee fiind obtinute anul trecut si in 1989. In cele 19 editii ale Supercupei Italiei disputate pâna in prezent, câstigatoarea titlului a invins de 15 ori detinatoarea Cupei Italiei.


Vieira, „dubla“ la debut


Cristian Chivu a fost folosit titular de antrenorul Spalletti, insa nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor, gresind la golul al doilea marcat de Crespo pentru Inter, si nu numai.


Romanii au inceput in forta partida si au condus cu 3-0 prin golurile marcate de Mancini (’13) si Aquilani (’25 si ’34). Inter a redus din handicap inainte de pauza, când francezul Patrik Vieira a marcat cu capul, dupa o centrare a lui Figo (’44). Transferat in intersezon de la Juventus, Vieira a marcat sâmbata seara primul gol pentru noua sa echipa.


In partea a doua a partidei, „nerrazurrii“ au reusit sa egaleze, Crespo (’65), care l-a depasit pe Chivu, si Vieira (’74) trimitând partida in prelungiri.


Capitanul „tricolorilor“ l-a ironizat pe arbitru


Trupa lui Luciano Spalletti nu a reusit sa-si revina nici in prelungiri, atacând rar si fara vlaga, iar defensiva coordonata de Chivu a suportat din ce in ce mai greu sarjele ofensive ale formatiei milaneze. Figo le-a dat lovitura de gratie romanilor, executând magistral o lovitura libera in cel de-al treilea minut al prelungirilor: 4-3.


Seara neagra a lui Chivu s-a incheiat in al zecelea minut al primei reprize de prelungiri, când a vazut cartonasul rosu. Fundasul român a fost eliminat pentru ca l-a aplaudat ironic pe arbitrul Saccani, care acordase o lovitura libera pentru un fault la Figo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS