21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBulgarii joaca slab

Bulgarii joaca slab

Trupa lui Hristo Stoicikov a terminat la egalitate, 0-0, meciul sustinut marti, in deplasare, cu Ţara Galilor, in aceasta intâlnire fiind evident faptul ca apararea este punctul slab al nationalei pe care România o va intâlni pe 2 septembrie, la Constanta.


In ultimul amical inainte de meciul oficial cu România de la Constanta, de pe 2 septembrie, din preliminariile CE 2008, Bulgaria a terminat la egalitate, 0-0, in deplasare, la Cardiff, cu Ţara Galilor.


Selectionerul oaspetilor, Stoicikov, a folosit un sistem 4-3-2-1, cu jucatorul lui Tottenham, Dimitar Berbatov, vârf impins, acesta fiind si fotbalistul care a ratat cea mai mare ocazie de gol a bulgarilor. Stoicikov a inceput cu Petkov – Kisisev, Kirilov, Tomasic, Wagner – Angelov, Peev, Iankov – M. Petrov, S. Petrov – Berbatov, introducându-i pe parcurs si pe portarul Ivankov si jucatorii de câmp Lazarov, Georgiev, Iliev, Svetoslav si Yordan Todorov.


Fundasii lui Stoicikov fac greseli


Selectionata Bulgariei a avut o evolutie modesta in deplasarea din Ţara Galilor, contra unui adversar care nu pune mari probleme de obicei. Rezultatul de egalitate a fost echitabil, nici una dintre cele doua echipe nereusind sa faca spectacol.


Prima repriza a fost disputata, iar rivala noastra din preliminariile pentru CE 2008 a practicat un joc destul de consistent in ofensiva, unde Hristo Stoicikov, actualul tehnician al Bulgariei, pune mare pret pe un presing agresiv, prin care se incearca recuperarea balonului cât mai repede. Repriza a doua a fost de un slab nivel. Bulgaria nu a reusit sa mai sustina ritmul si a cedat treptat initiativa, fiind evident ca jucatorii sunt inca in perioada acumularilor fizice.


In partida de la Cardiff s-a observat ca apararea este punctul slab al nationalei Bulgariei. Axul central al liniei defensive a dat numeroase rateuri, in aceasta zona comitându-se foarte multe greseli copilaresti, foarte probabil survenite din cauza lipsei de concentrare.


Slovenia a remizat cu Israel


Alta adversara a tricolorilor in calificarile pentru Euro 2008, Slovenia, a terminat la egalitate cu nationala Israelului, scor 1-1, ambele goluri fiind marcate in finalul intâlnirii. Oaspetii au deschis scorul in minutul 81, prin Benayoun, iar slovenii au egalat doua minute mai târziu, prin Sukalo.


Cea mai mare surpriza in partidele amicale intertari disputate marti s-a produs la Rejkjavik, unde Islanda a reusit sa tina in sah nationala Spaniei, partida incheindu-se cu scorul de 0-0.


Ucraina a reusit cea mai categorica victorie, invingând pe teren propriu, cu 6-0, pe Azerbaidjan. La pauza, gazdele aveau deja un avantaj de patru goluri, dupa ce au marcat Voronin (‘3), Nazarenko (’12), Rotan (’25) si Gusev (’45). In repriza a doua, au mai inscris Vorobei (’71) si Bielik (’91).


O victorie lejera a obtinut si Slovacia, care s-a impus in fata Maltei, cu scorul de 3-0, toate cele trei goluri fiind marcate de Shebo, in minutele 31, 75 si 90.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS