18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii au resimtit impactul cu Bundesliga

Românii au resimtit impactul cu Bundesliga

Vlad Munteanu si Sergiu Radu au fost titulari in meciul pierdut de Energie Cottbus in fieful Borussiei M’Gladbach, din primul minut jucând si Reghecampf pentru Alemannia Aachen, care a fost infrânta de Bayer Leverkusen.


La startul sezonului 2006/2007, in Bundesliga gasim mai multi români ca niciodata. Reghecampf si Sergiu Radu au promovat cu Aachen, respectiv Cottbus, din liga secunda, in timp ce bucuresteanul Albert Streit a ramas in Bundesliga, transferându-se de la retrogradata Köln la Frankfurt. „Legiunea româna“ e completata de Ralph Gunesch, originar din Sighisoara, adus de Mainz din „regionala“, si de dinamovistul Vlad Munteanu, care i s-a alaturat lui Sergiu Radu la Cottbus.


Patru români au fost titulari


Sâmbata, nou-promovatele TSV Alemannia Aachen si Energie Cottbus au resimtit din plin contactul cu prima liga germana, ambele pierzând fara drept de apel. In disputa din deplasare cu Bayer Leverkusen, Alemannia Aachen a pierdut cu 3-0 (Ramelow ’32, Castro ’45, Rolfes ’60). Alemannia Aachen a evoluat in inferioritate numerica din minutul 22, când K. Nicht a fost eliminat, egalitatea numerica restabilindu-se abia in minutul 80, când M. Babic a vazut si el cartonasul rosu. Laurentiu Reghecampf a jucat tot meciul pentru Alemania.


Energie Cottbus a pierdut si ea disputa din deplasare cu Borussia M’Gladbach, scor 2-0 (Svensson ’50, O. Neuville ’60-penalti). Nici Energie nu a terminat intâlnirea cu toti jucatorii pe teren, L. Aidoo fiind eliminat in minutul 54. Sergiu Radu si Vlad Munteanu au fost folositi de antrenorul Petrik Sander din primul minut, ambii având câteva actiuni periculoase pentru poarta gazdelor, ramase fara rezultat pe tabela. Munteanu a parasit terenul in minutul 66, in locul lui intrând croatul Rivic, iar Sergiu Radu i-a lasat locul lui Gunkel, cu noua minute inainte de final.


Albert Streit a evoluat pe tot parcursul intâlnirii pe care echipa sa, Eintracht Frankfurt, a terminat-o la egalitate, in deplasare, scor 1-1, cu Schalke 04. Dupa ce au deschis scorul prin Altintop (’31), „alb-albastrii“ au fost egalati de Amanatidis (’70). La scorul de 1-0, Schalke a ratat un penalti, prin Lincoln.


Ralph Gunesch nu a jucat in meciul pe care formatia la care este legitimat, FSV Mainz, l-a câstigat pe teren propriu, cu 2-1, in fata lui VfL Bochum.


Bayern a debutat cu o victorie


In meciul de debut al sezonului 2006/2007 din Bundesliga, campioana Germaniei, Bayern München, si-a intâlnit vineri rivala de o viata, Borussia Dortmund, intr-un meci gazduit de „Allianz Arena“. Desi a fost vaduvita de titularii Deisler, Demichelis si Podolski, Bayern München s-a impus in fata Borussiei Dortmund, cu 2-0 (Makaay ’24, Schweinsteiger ’55).


Alta pretendenta la titlu, Hamburg SV, nu a reusit decât un rezultat de egalitate pe teren propriu. Hamburg a fost tinuta in sah de Arminia Bielefeld, partida de pe „AOL-Arena“ incheindu-se cu scorul de 1-1. Oaspetii au trecut in minutul 32 in avantaj, gratie lui Christian Eigler, in timp ce golul egalizator al formatiei antrenate de Thomas Doll a fost reusit de ivorianul Sanogo (’67).


Bundesliga, etapa 1


Rezultatele inregistrate in prima etapa a Bundesligii: Hamburg – Arminia Bielefeld 1-1, Bayer Leverkusen – Alemannia Aachen 3-0, Bayern München – Borussia Dortmund 2-0, Borussia M’Gladbach – Energie Cottbus 2-0, Mainz 05 – Bochum 2-1, Schalke 04 – Eintracht 1-1, Stuttgart – Nurnberg 0-3. Partidele Wolfsburg – Hertha Berlin si Hannover 96 – Werder Bremen s-au jucat aseara, dupa inchiderea editiei.


Etapa a 2-a se va desfasura dupa urmatorul program: FC Nurnberg – Borussia M’Gladbach (vineri, 18 august); Hertha Berlin – Hanover 96, Borussia Dortmund – FSV Mainz, Energie Cottbus – Hamburg SV, Werder Bremen – Bayer Leverkusen, TSV Alemannia Aachen – Schalke 04, Eintracht Frankfurt – VfL Wolfsburg (sâmbata, 19 august); Arminia Bielefeld – VfB Stuttgart, VfL Bochum – Bayern München (duminica, 20 august).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS