22.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFara pretentii la vârf

Fara pretentii la vârf

Cu doar o zi inainte de debutul in esalonul trei, cele patru formatii doljene din Seria 4 sunt increzatoare in sansele lor, dar nu anunta obiective marete. Armata, Chimia, Gaz Metan Podari si Dunarea Calafat si-au propus sa aiba evolutii cât mai bune si sa termine sezonul pe un loc cât mai linistit. Intr-un campionat ce se anunta mult mai disputat, având in vedere numarul de echipe angrenate in joc, gruparile din Dolj nu se gândesc la promovare, ci la practicarea unui fotbal cât mai placut ochiului.


Armata si-a schimbat locatia


Dupa ratarea promovarii in Divizia B in campionatul trecut, Armata Craiova abordeaza sezonul actual cu un nou cuplu de antrenori, Marian Bicu (principal) si Marian Stanculescu (secund). Lotul, care cuprinde multe nume noi, este alcatuit din: Poenaru, Petrache, Ciuna – portari; Stoian, Dinu, Sodoleanu, Ghita, Marinica, Badoi, Mateita, Stanculescu, Burada, Radut, Stamin, Fl. Bogdan, Dumitrica, Mandea, S. Bogdan, Ienciu, Turcila, Bica, Bobonete, Teodosiu, Floricel, Maciuca si Turluc – jucatori de câmp. Marian Bicu a afirmat: „Nu putem emite pretentii de promovare, lotul este tânar. N-are rost sa incep prin a ne lauda ca atacam promovarea, ca nu mai stiu ce… Obiectivul este realist, respectiv situarea in prima jumatate a clasamentului. Am preferat sa am secund un jucator, asta pentru a exista o legatura directa intre mine si jucatori. M-am inteles cu conducerea clubului pentru acest sezon competitional. Conditii de pregatire? Bune, iar meciurile oficiale le vom juca in Valea Rosie, pe fostul stadion al lui Electroputere“.


„Militarii“ incep sezonul competitional cu un program dificil: cinci meciuri in doua saptamâni. Dupa partida din etapa inaugurala, Armata va juca in Cupa României, apoi alte trei partide in campionat, dintre care o etapa intermediara.


„Gazarii“ asteapta sa culeaga primele puncte


Una dintre cele mai „harnice“ divizionare C doljene, Gaz Metan Podari, a inceput pregatirile pe 3 iulie. A efectuat un stagiu montan de zece zile la Calimanesti si a sustinut mai multe amicale in zona. „Sunt multumit de modul in care a decurs pregatirea, dar multumirea deplina va veni la meciurile oficiale. De aceea voi putea spune ca sunt multumit si de jocul echipei abia vineri seara, dupa meciul cu EMC Rovinari, când speram sa obtinem prima victorie“, spunea ieri Ionel Valentin, antrenorul „gazarilor“. In ceea ce priveste obiectivul echipei, care este la prima experinta de acest gen, antrenorul doljenilor a anuntat ca acesta este ramânerea in Liga a III-a. La nivelul lotului au fost facute schimbari radicale. Dintre jucatorii de baza, Gaz Metan Podari nu l-a pierdut decât pe portarul Petrescu, revenit la Armata, in timp ce la capitolul veniri pot fi trecuti Epure, Rioseanu (ambii „GP“ Craiova), Sima (Astra), L. Tilihoi (FC Caracal), Grigore, Barbu (FEFS Craiova).


Calafatul vrea la mijloc


Dunarea Calafat si-a reluat pregatirile pe 10 iulie, antrenându-se doar pe plan local. Echipa a participat la câteva intreceri organizate in judet si a jucat mai multe meciuri amicale in vederea stabilirii lotului cu care va aborda aceasta editie a esalonului trei. Antrenor este in continuare Emil Traistaru, fost jucator la Dunarea, dar si la Minerul Motru si Jiul Petrosani. Acesta fusese numit antrenor la mijlocul campionatului trecut, in locul lui Valentin Ghita, care a fost promovat ca presedinte al clubului calafetean. Emil Traistaru are statut de antrenor-jucator. In ceea ce priveste lotul, acesta nu a suferit modificari importante, singurii jucatori care au parasit Calafatul in aceasta vara fiind Gabriel Burca, transferat la Universitatea Craiova, si portarul Barbu, care a ajuns la Minerul Motru. Ca noutati nu exista jucatori cu nume, lotul calafetean fiind intarit cu tineri din zona, majoritatea proveniti de la echipe care au activat anul trecut in campionatul judetului Dolj. „In principal ne bazam pe acelasi lot de jucatori ca si anul trecut, iar ca obiectiv ne-am propus sa ramânem in Divizia C, adica sa terminam campionatul la mijlocul clasamentului“, a anuntat ieri Petre Traistaru, primarul Calafatului si unul dintre sustinatorii echipei de la malul Dunarii.


Tresor la Chimia


Printre jucatorii nou-veniti la Chimia Craiova se numara si congolezul Ewango Tresor, care a cochetat acum câtiva ani si cu Universitatea Craiova. Antrenorul Ilie Tilea s-a declarat multumit de evolutiile africanului si a dat asigurari ca totul este in regula in ceea ce priveste dreptul de joc al atacantului de culoare. Tot la capitolul veniri mai pot fi amintiti L. Popa, Cârciumaru (ambii „GP“ Craiova) si Ghita (FEFS Craiova). Echipa de la „Combinat“ a inceput pregatirile pe 26 iunie, a efectuat un stagiu de pregatire la Baile Herculane si a sustinut mai multe meciuri amicale pe plan local, tehnicienii olteni fiind multumiti de evolutia echipei. „In mare, lotul este acelasi ca si anul trecut, ne-am acoperit posturile deficitare si consider ca putem face fata campionatului care urmeaza. Obiectivul nostru este mentinerea in Liga a III-a si sper ca vom face cât mai multe surprize frumoase celor care ne sustin“, a spus Ilie Tilea, antrenorul „chimistilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS