17.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCampionii declaratiilor

Campionii declaratiilor

Desi in lotul lui Ovidiu Stinga nu exista nici un fotbalist care sa fi jucat pe prima scena, oficialii olteni nu concep sa nu prinda o cupa europeana.


Nimic mai adevarat ca Universitatea a pornit pe un drum bun, cu jucatori tineri, care promit mult, insa de aici si pâna la ideea ca in sezonul viitor vom prinde podiumul, când echipa sufera la multe capitole, este o cale lunga. Cine nu si-ar dori Steaua, Dinamo, Rapid si celelalte forte la picioare? Dar este greu de crezut ca se va intâmpla asa inca din primul an. Si acest lucru este justificat de multi factori, care pot fi eliminati pe parcurs, nu din prima clipa de „A“, cum afirma actuala conducere sau cum au facut-o predecesorii lui Adrian Mititelu. Nu este moral fata de minunatii suporteri olteni, care, ani la rând, au avut de suferit de pe urma declaratiilor facute la inceputul fiecarui sezon, pentru ca favoritii terminau rusinos aproape de fiecare data.


Doar Stinga a luat contact cu Divizia A


Disecând intreaga situatie, gruparea alb-albastra nu a reusit sa convinga in fiecare partida din Divizia B, sincopele favoritilor datorându-se lipsei de experienta si, nu in ultimul rând, lipsei de omogenitate, insa acest lucru, in opinia finantatorului, nu este un impediment in obtinerea performantei. Mai mult, conducatorii Universitatii au devenit si mai optimisti, afirmând, mai ales când au mai obtinut semnatura vreunui junior, ca Dorel Stoica si compania vor rupe tot in cale si vor readuce surâsul fericirii pe chipurile celor cu sufletul alb-albastru. Insa „leii“ nu sunt „copti“. De fapt, mai au mult de stat prin „jungla“ pâna sa devina „regi“ peste imperiul dominat de „câinii rosii“ sau de celelalte „vietati“. Practic, nici unul dintre componentii lotului alb-albastru nu a avut contact cu Divizia A, sau Liga I, cum a fost botezata mai nou. Este adevarat ca unii dintre ei au facut parte din lotul Extensivului, când era in „A“, dar nu au bifat minute decât in fata televizorului, iar când vor intra in adevaratul razboi s-ar putea intimida. Este greu de crezut ca vor reusi sa suplineasca lacunele doar cu ambitia olteneasca si inspiratia australiana, pentru ca bucurestenii isi vor apara cu ardoare „teritoriul“.


Gargalie contra lui Ionel Ganea


Desi sunt constienti ca lotul nu este prea puternic, cel putin pentru obiectivul propus, oficialii olteni nu au reusit sa coopteze jucatori de certa valoare, multumindu-se doar cu câtiva juniori si australieni, care nu se stie daca se adapteaza in timp util. In tot acest timp, Steaua, Dinamo si Rapid au pompat bani in tot ce a stralucit in sezonul precedent, in plus au reusit sa smulga ceva bun si de peste hotare. Este greu de crezut ca Gargalie, Corcoveanu sau Stemat se pot compara cu Ionel Ganea, Ionut Mazilu sau alti „anonimi“ care au completat loturile rivalelor la podium.


In timp, juvetii vor creste valoric si pot deveni o forta, dar, momentan, lucrurile stau cu totul altfel, deci oficialii olteni ar trebui sa-si revizuiasca putin iesirile si sa fie mai ponderati in afirmatii, pentru ca dezamagirea ar fi prea mare…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII