16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBrazilia nu s-a compromis

Brazilia nu s-a compromis

Grupa F


Japonia – Brazilia 1-4


Stadion „Westfalen“, Dortmund, spectatori: 60.000.


Au marcat: Tamada ‘34 / Ronaldo ‘45+1, ‘81, Juninho ‘53, Gilberto ‘59.


Japonia: Kawaguchi – Alex, Tsuboi, Kaji, Nakazawa – H. Nakata, Ogasawara (‘56, K. Nakata), Nakamura, Inamoto – Maki (‘60, Takahara, ‘66, M. Oguro), Tamada. Antrenor: Zico.


Brazilia: Dida (‘82, Ceni) – Lucio, Juan, Cicinho, Gilberto – Kaká (‘71, Ze Roberto), Ronaldinho (‘71, Ricardinho), G. Silva, Juninho – Ronaldo, Robinho. Antrenor: Carlos Alberto Parreira.


Cartonase galbene: Kaji / Gilberto.


A arbitrat: Eric Poulat (Franta).


Desi au dominat prima repriza, jucatorii cariocas s-au vazut condusi pe tabela de marcaj in minutul 34, când Tamada a primit mingea in careu, l-a fixat pe Dida, apoi a sutat impecabil in vinclul portii. Practic, jucatorul japonez a predat o lectie de eficacitate brazilienilor, care au incercat sa-si ridiculizeze adversarii pâna s-au vazut luati la „intrebari“, spre deziluzia lui Carlos Alberto Parreira. Dupa mai multe combinatii de efect, Ronaldo a reusit sa sparga gheata, restabilind egalitatea in primul minut de prelungire, meritul intregii faze apartinându-le lui Ronaldinho si Cicinho.


Samba dupa pauza


La reluarea jocului, Brazilia si-a intrat in rol, cursivitatea paselor uluindu-i pe jucatorii niponi, care nu s-au mai aparat atât de exact ca in prima repriza si au incasat lovitura dupa lovitura, fara sa se mai apropie periculos de buturile adverse. In minutul 53, Juninho, dupa câteva driblinguri subtile, a expediat o „torpila“ de la 25 de metri, care nu s-a oprit decât in plasa portii aparate de Kawaguchi. Si lucrurile au revenit la normal. La doar sase minute de la reusita lui Juninho, a venit rândul lui Gilberto sa se remarce cu un sut la coltul lung, marind avantajul de pe tabela.


Primirea golului trei a fost resimtit din plin de japonezi, care au reusit cu greu sa mai combine si sa paraseasca propria jumatate de teren, permitându-le jucatorilor cariocas sa faca tot ce doresc pe teren. Rezultatul final a fost pecetluit de Ronaldo (‘81), care, dupa o combinatie cu Juan, s-a intors si a tras imparabil, spre bucuria fanilor din tribune, care au gustat din plin victoria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS