12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBrazilia stabileste noi recorduri

Brazilia stabileste noi recorduri

Singura nationala care a participat la toate editiile Campionatului Mondial, Brazilia, a stabilit la turneul final din Germania un nou record de victorii consecutive.


De la finala pierduta in fata Frantei (0-3) la Coupe du Monde 1998, selectionata „selecao“ nu a mai cunoscut gustul infrângerii.


S-a impus la CM din Japonia si Coreea de Sud (2002) dupa sapte victorii consecutive, cu Germania – in finala (scor 3-0), Turcia – in semifinale (1-0), Anglia – in sferturi (2-1), Belgia – in optimi (2-0), Costa Rica (5-2), China (4-0) si, din nou, Turcia (2-1) – in grupe, egalând recordul detinut pâna atunci de Italia, care a inregistrat aceasta performanta la turneele finale din 1934 si 1938.


In Germania, brazilienii au mai obtinut doua succese, 1-0 cu Croatia si 2-0, duminica, in confruntarea cu Australia, ridicând la noua numarul victoriilor consecutive la CM, performanta pe care Ronaldinho si compania o pot imbunatati daca se impun joi si in fata Japoniei, in ultimul meci din Grupa F.


Alt record in tabara sud-americanilor a fost stabilit de fundasul Cafu, care i-a egalat pe fostii internationali Dunga si Taffarel la numarul de partide jucate in tricoul Braziliei la Campionatul Mondial. Deja detinator al recordului de selectii in nationala, 140, Cafu (36 de ani) a jucat duminica al 18-lea sau meci la Cupa Mondiala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS