16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTogolezii n-au chef de fotbal

Togolezii n-au chef de fotbal

Partida din Grupa G dintre reprezentativele statelor Togo si Elvetia se va disputa astazi, de la ora 16.00, pe „Westfalenstadion“ din Dortmund. Daca elvetienii au inceput destul de bine acest turneu final, remizând, 0-0, cu principala favorita a grupei, Franta, reprezentativa togoleza a pierdut, cu 1-2, partida cu Coreea de Sud, dupa ce a condus cu 1-0 la pauza, prima reusita a africanilor la un turneu final fiind reusita de Mohammed Kader (‘31).


In loc sa analizeze cauzele infrângerii din confruntarea cu echipa asiatica, delegatia selectionatei africane a facut scandal la finalul partidei, pretinzându-le organizatorilor Cupei Mondiale sa isi ceara scuze in scris pentru ca le-a fost incurcat imnul de stat.


Alt scandal izbucnit in jurul nationalei statului Togo a fost provocat de jucatori, care au refuzat sa mai dea declaratii presei din tara natala dupa ce mass-media de la Lome i-au criticat dur, calificând drept „exagerate“ pretentiile lor financiare care au dus la declansarea „cazului Otto Pfister“. Adebayor si compania au cerut câte 155.000 de euro pentru a juca la turneul final.


Pe lânga aceste scandaluri, tehnicianul Otto Pfister mai are de rezolvat o problema destul de serioasa in perspectiva meciului cu Elvetia, el trebuind sa-i gaseasca un inlocuitor fundasului titular Ludovic Assemoassa, care va fi indisponibil pentru urmatoarele sase luni, dupa ce a suferit o accidentare grava la genunchi in timpul partidei cu Coreea de Sud. Jucatorul lui Ciudad Murcia, din liga a doua spaniola, a fost operat deja intr-o clinica din Frankfurt.


Trupa lui Kobi Khun vrea sa profite de toate aceste probleme din lotul echipei africane si sa obtina o victorie confortabila in partida de astazi, care sa-i asigure linistea necesara inaintea ultimului meci din grupa, cel cu Coreea de Sud, confruntare care ar putea fi decisiva in privinta calificarii in optimi.


„Ne-am decurcat bine in meciul cu favorita grupei Franta, pe care am fi putut chiar sa-l câstigam. Un succes cu Togo ne-ar netezi drumul spre optimi“, a afirmat selectionerul Elvetiei, care a precizat ca va miza pe aceeasi formula de echipa care a obtinut un punct important in disputa cu Franta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS