12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAmericanii incearca surpriza

Americanii incearca surpriza

Pe „Fritz Walter Stadion“ din Kaiserslautern se va disputa astazi, de la ora 22.00, partida din Grupa E dintre Italia si SUA. Prieteni in Irak, unde sunt aliati in lupta impotriva terorismului, americanii si italienii vor fi astazi adversari, dar intr-o lupta sportiva.


In meciul de debut la Campionatul Mondial din Germania, „azzurrii“ au invins nationala Ghanei cu 2-0, victorie care, conform selectionerului Marcello Lippi, „i-a eliberat pe jucatori de tensiunea acumulata in ultimele zile“. „Este important sa incepi cu dreptul un asemenea turneu, pentru ca astfel ai posibilitatea sa pregatesti in liniste urmatoarele confruntari“, a adaugat Lippi.


Refacut dupa o accidentare care l-a impiedicat sa joace in meciul cu Ghana, fundasul Zambrotta isi va relua in partida de astazi postul din defensiva italiana. In aceste conditii, Grosso, care a jucat titular la debutul Italiei la Mondialul din Germania, va trece pe banca de rezerve.


In schimb, mijlocasul Gattuso are in continuare probleme medicale si nu va juca impotriva americanilor, urmând sa reintre in formatie abia la meciul cu Cehia, programat pe 22 iunie, la Hamburg.


In tabara americanilor, starea de spirit nu este foarte buna dupa ce elevii lui Bruce Arena au pierdut la scor de neprezentare prima disputa de la Mondialul din Germania, 0-3 cu Cehia. Fotbalistii americani nu s-au facut de rusine la debutul la CM 2006, insa prestatia lor a dovedit ca nu sunt decât outsideri intr-o grupa in care selectionatele Italiei si Cehiei sunt favorite la ocuparea primelor doua locuri.


Chiar daca SUA va incerca astazi sa produca surpriza, este greu de crezut ca italienii nu vor reusi sa câstige si sa-si asigure inca de pe acum calificarea in optimi, pentru a evita astfel o confruntare decisiva cu Cheia, in ultimul meci programat in Grupa E.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS