12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAntrenorul Stiintei va fi Silviu Lung

Antrenorul Stiintei va fi Silviu Lung

Din pricina faptului ca Ovidiu Stinga nu poate antrena in Liga I, pentru ca nu indeplineste conditiile, conducerea clubului craiovean va fi nevoita sa „promoveze“ in acte unul dintre secunzi.


Reusind sa readuca Universitatea in prima liga, Ovidiu Stinga a primit aprecierile tuturor, inclusiv din partea membrilor FRF, care, din pacate, nu ii pot acorda dreptul sa antreneze echipa, legal, si in sezonul viitor. Asta pentru ca „Olandezul“ nu a urmat nici un curs de antrenorat, nici in România si nici in strainatate, in plus, nu a terminat nici Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Craiova, pentru ca va sustine lucrarea de licenta abia luna viitoare. Nici cu diploma de absolvent al acestei facultati Ovidiu Stinga nu poate fi numit antrenor principal la Stiinta din punct de vedere legal, pentru ca patalamaua este echivalenta doar cu categoria a III-a (Divizia C).


N-ai carte, n-ai parte


Singura „portita“ gasita in regulamentul FRF care ii permite lui Stinga sa devina oficial antrenorul Universitatii este ca Scoala Federala de Antrenori (SFA), mai precis Comisia Tehnica si Comitetul Executiv al acestei institutii, sa faca o derogare. Aceasta ar fi valabila doar pentru un sezon, timp in care respectivul trebuie sa urmeze cursurile PRO, licenta fiind recunoscuta si peste hotare. Cum cursurile acestei scoli incep in 2007, iar durata lor este de un an, Ovidiu Stinga isi poate conduce elevii de pe banca decât sub titulatura de manager, nicidecum de antrenor principal. Directorul SFA, Mircea Radulescu, este aproape sigur ca „Olandezul“ nu va obtine derogarea, pentru ca ar insemna sa se incalce regulamentul impus de UEFA.


„Ovidiu nu poate fi antrenorul Universitatii in sezonul viitor, pentru ca nu indeplineste conditiile, chiar daca a demonstrat ca are vocatie pentru aceasta meserie. Este meritul sau ca a promovat o echipa precum Universitatea, tinând cont de publicul craiovean, care nu uita si nu iarta nici o greseala. El poate fi totusi antrenorul Craiovei doar daca obtine o derogare din partea Comisiei Tehnice si Comitetului Executiv al SFA, dar acest lucru nu cred ca se va intâmpla, pentru ca sunt niste norme impuse de UEFA, pe care nu le putem incalca de dragul lui Ovidiu Stinga. In plus, daca ar fi sa obtina derogarea, care este valabila un an, va trebui sa urmeze cursurile PRO si, cum acestea vor incepe abia in 2007, Ovidiu nu prea are sanse. Nici la alte cursuri din strainatate nu se duce, pentru ca inscrierile pe anul acesta s-au facut deja. Noi vom tine cont de performantele sale si ca jucator, dar si ca antrenor, insa, sincer, nu cred ca va fi, in acte, antrenorul principal al Universitatii“, a spus Mircea Radulescu.


Mitran: „Vom obtine derogarea“


In ciuda spuselor lui Mircea Radulescu, vicepresedintele Universitatii este optimist in privinta actului care ii va permite lui Stinga sa devina antrenorul Universitatii. Marius Mitran a afirmat ca trecutul „Olandezului“ ca jucator si aceasta promovare ca antrenor vor fi factori care nu pot sa nu ii induplece pe membrii SFA sa cedeze. Mitran a reamintit cazul lui Razvan Lucescu, aflat in aceeasi situatie in perioada când antrena pe FC Brasov, dar a omis faptul ca tehnicianul Rapidului se inscrisese la o scoala celebra de antrenori din Germania, inainte sa primeasca raspunsul SFA.


„Ţinând cont ca Ovidiu a participat la trei turnee finale, a jucat in Liga Campionilor, in plus a reusit si o promovare, ca antrenor, nu vad cum nu am obtine aceasta derogare. Daca imi aduc aminte, si Razvan Lucescu a fost in aceeasi situatie când antrena pe FC Brasov. Am discutat saptamâna trecuta cu Mircea Radulescu si ne-a explicat cum stau lucrurile, dar noi suntem optimisti“, a spus Mitran.


Brusc, vicepresedintele Stiintei a luat alta pozitie, afirmând ca nu este nici o problema daca raspunsul este negativ, pentru ca pe Stinga nu-l intereseaza ce functie va detine la echipa, in plus, povestea cu derogarea defineste perfect birocratia din România. Mitran a admis faptul ca, in cazul in care problema nu se va rezolva, antrenorul Universitatii in sezonul viitor va fi Silviu Lung, care are „carnet“ de prima liga.


„Ce conteaza daca nu este Ovidiu antrenorul Universitatii in acte? De fapt, chiar el a spus ca nu-l intereseaza titulatura si, daca este nevoie, putem sa numim «principal» si unul dintre masori. Asa este la noi, in România, iti trebuie acte si sa treci strada. Daca nu vom reusi sa rezolvam problema, Stinga va fi manager, iar antrenor principal Silviu Lung“, a conchis Mitran.


In cazul in care Silviu Lung va fi numit in aceasta functie, va detine cea de-a patra „insarcinare“ in club, el fiind deja principal la „satelit“, antrenor cu portarii la echipa mare, dar si jucator, deoarece carnetul sau este inca valabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII