12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRezervele stau la coada

Rezervele stau la coada

Desi oficialii Universitatii afirmasera ca primele de obiectiv vor fi incasate imediat dupa ce promovarea se va realiza si din punct de vedere matematic, acest lucru nu s-a intâmplat.


In momentul in care a preluat Universitatea, Adrian Mititelu a incercat sa stimuleze financiar jucatorii, oferindu-le un contract destul de bun si prime de joc deloc de neglijat. Totul urma sa culmineze la finele sezonului, când finantatorul craiovean trebuia sa-si tina promisiunea si sa achite prima de obiectiv, pentru ca Universitatea reusise sa revina pe prima scena. Acest lucru s-a intâmplat insa doar pe jumatate, pentru ca de „malai“ s-au bucurat doar câtiva dintre titularii Stiintei, in timp ce restul au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu o amânare.


„Nu am primit nimic, desi prima de obiectiv trebuia achitata in momentul in care eram promovati din punct de vedere matematic. Asa a fost intelegerea, dar nu s-a intâmplat. Din câte stiu, nimeni nu a incasat ceva in afara contractelor de joc. In ultima discutie ni s-a spus ca prin iulie vom primi diferenta, dar atunci o sa fim in cantonament, in Germania“, a spus unul dintre titulari. „Am inteles ca pe 15 iulie ne-ar intra banii. Ramâne de vazut“, a completat alt jucator folosit de Ovidiu Stinga in primul unsprezece.


„Unii si-au luat banii de mult. Eu i-am luat imediat dupa meciul cu Dinamo II. Asta pentru ca am stiut cum sa-mi fac contractul. Depinde de fiecare. Stii cum este: cum iti asterni, asa dormi“, a spus unul dintre putinii fericiti.


„Satelitul“ a „emis“ gratis in ultima luna


Probleme financiare s-au consemnat si la echipa a doua, desi jucatorii Primaverii nu au de incasat decât salariile, pentru ca de prime nu s-a pus problema, gruparea din Valea Rosie retrogradând in Divizia D. Cu toate ca nu si-au primit „leafa“ pe ultima luna, elevii lui George Bita si Silviu Lung nu se tem, pentru ca sunt obisnuiti cu intârzierile, iar salariile lor nu depasesc cinci sute de euro.


„Nu ne-am primit salariile pe ultima luna, dar nu imi fac probleme pentru ca, de-a lungul campionatului, au fost destule intârzieri. Cei drept, atunci se intârzia o saptamâna, maximum doua, acum lucrurile nu stau prea bine… “, a afirmat unul dintre titularii fostei divizionare C.


„Nu sunt probleme financiare“


Intârzierile financiare au fost explicate de unul dintre oficialii Universitatii, care a recunoscut ca nu toata lumea si-a incasat prima de obiectiv, motivând acest lucru prin faptul ca nu au avut timp sa calculeze aportul fiecarui jucator la echipa. Silvian Cristescu a afirmat ca va mai dura ceva timp pâna când se va definitiva lista cu jucatorii care nu au beneficiat inca de prima de obiectiv, deoarece criteriile sunt foarte multe. In plus, mai sunt si alte probleme de rezolvat in aceasta perioada.


„Nu sunt probleme financiare. Nu cred ca jucatorii se pot plânge de ceva, pentru ca banii de pe contracte au fost achitati, deci au cu ce sa mearga in concedii. Este adevarat ca nu toata lumea a incasat prima de obiectiv, dar inca se lucreaza la acest lucru. Trebuie sa calculam pentru fiecare cât a contribuit la promovare, de câte ori a fost titular, câte goluri a marcat sau daca a facut ceva pe teren. Sunt foarte multe criterii, iar noi avem si alte treburi acum. Oricum, toata lumea va fi la zi cu banii pâna pe 19 iulie“, a spus Cristescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII