8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanul Daniel Bibu, pe podium

Craioveanul Daniel Bibu, pe podium

In Polonia, la Mistrzostwa, a avut loc recent Campionatul European de karate traditional rezervat categoriilor cadeti, juniori, tineret si seniori, la care au participat 30 de tari de pe „Batrânul Continent“. Din lotul de 30 de sportivi deplasat de România a facut parte si craioveanul Daniel Bibu, de la clubul „Centura Neagra“, care a obtinut doua medalii de bronz, in competitia de tineret. Tânarul karateka oltean, campion european de juniori, s-a clasat pe treapta a treia a podiumului la kumite individual si kumite echipe, in ambele situatii pierzând in semifinale in fata câstigatorilor competitiei. „A fost o intrecere dificila, in care am avut de luptat cu cei mai buni sportivi din Europa. In plus, a trebuit sa infruntam si publicul, care a creat o atmosfera deosebita atunci când in competitie se aflau sportivi polonezi. Cu toate acestea, ne-am descurcat foarte bine“, a afirmat Daniel Bibu.


In clasamentul general, România a ocupat un merituos loc doi, dupa tara gazda, si inaintea Ucrainei si Italiei. In total, tricolorii au adunat 21 de medalii, dintre care sase de aur, sase de argint si noua de bronz.


Urmatorul Campionat European, cel de stil, va avea loc in luna noiembrie, la Roma, de la clubul craiovean „Centura Neagra“ urmând sa participe patru sportivi: Daniel Bibu, Oana Balan, Dragos Balan si Robert Iancu. Pâna atunci, 18 dintre cei mai tineri karatisti de la „Centura Neagra“ vor lua parte, pe 16 iunie, la Cluj, la finalele Campionatului National de copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS