18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTanasie a facut spectacol

Tanasie a facut spectacol

Meciul dintre pugilistul craiovean si francezul de origine marocana Nordine Barmou a fost superb, „Pantera“ impunându-se la puncte, cu 2-1.


Gala profesionista de box „Noaptea Campionilor – Arde Braila 2“ s-a desfasurat vineri seara, in Sala Sporturilor din orasul de la Dunare, in prezenta a peste 2.000 de spectatori. Acest eveniment, in cadrul caruia s-au disputat sase meciuri, a fost organizat de Federatia Româna de Box impreuna cu promotorul Eduard Irimia.


Cel mai spectaculos meci al galei de la Braila a fost cel dintre craioveanul Sorin Tanasie, campion al României la categoria cocos, si francezul de origine marocana Nordine Barmou, fost campion in Hexagon. „Pantera“ Tanasie a câstigat la puncte, cu 2-1, dupa o lupta superba din partea ambilor combatanti. Barmou a incercat sa-si valorifice alonja superioara, insa Tanasie a replicat de fiecare data si a fost la un pas de a-l face KO pe francez in repriza a treia, când l-a surprins cu un croseu. In ultima repriza, pugilistul craiovean a parut epuizat fizic, insa a reusit sa duca meciul la bun sfârsit, inregistrând a noua victorie la profesionisti.


Sa remarcam ca Barmou l-a inlocuit pe compatriotul sau Franck Gorjux, desemnat initial ca adversar al lui Tanasie.


Viorel Simion a debutat la profesionisti


In cadrul galei de la Braila si-a facut debutul la profesionisti Viorel Simion, multiplu campion national de amatori, medaliat cu bronz la CM 2005. Simion l-a invins la puncte, in patru reprize, pe bulgarul Nikolai Mihailov.


„Puteam sa ma pregatesc pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, dar vreau sa fac cariera si la profesionism. Nu am mai boxat de noua luni si acest lucru s-a vazut in meciul cu bulgarul. Ma bucur insa ca mi-am trecut in cont prima victorie in circuitul profesionist“, a spus Viorel Simion la finalul meciului cu Nikolai Mihailov.


Iata rezultatele complete inregistrate vineri seara, la „Noaptea Campionilor – Arde Braila 2“: cat. 57 kg: Viorel Simion b.p. 4 reprize Nikolai Mihailov (Bulgaria); cat. 86 kg: Lucian Bot b.p. 4 reprize Jose Rodrigues (Portugalia); cat. 66 kg: Cristian Hodorogea b. KO tehnic repriza 1 Mahdi Seyed Mirhosseini (Iran); cat. 53 kg: Sorin Tanasie b.p. 6 reprize Nordine Barmou (Franta); cat. 57,5 kg (pana) – titlul national: Waldemar Cucereanu b.p. 8 reprize Gheorghe Ghiompirica; cat. 61,2 kg, feminin: Dana David b.p. 4 reprize Eunice Miranda (Portugalia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS