18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu, fragil ca portelanul

Chivu, fragil ca portelanul

FRF are probleme cu organizatorii turneului tricolorilor din SUA, deoarece capitanul nationalei este accidentat.


Presedintele Federatiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a spus ieri ca asteapta raspunsul oficial din partea formatiei AS Roma, in privinta accidentarii fundasului Cristian Chivu, pentru a sti daca internationalul român va participa la turneul nationalei din Statele Unite.


„Asteptam raspunsul Romei, sa vedem daca vom putea conta sau nu pe Chivu. Daca nu, trebuie sa prezentam organizatorilor turneului un document oficial din Italia, care sa ateste gravitatea accidentarii lui Chivu“, a spus Mircea Sandu.


Chivu a resimtit dureri la muschii aductori in timpul meciului cu Internazionale Milano, din mansa secunda a finalei Cupei Italiei, de pe 11 mai, el fiind inlocuit in minutul 12 al jocului.


Vedetele României trebuie sa joace in SUA


Federatia Româna de Fotbal este obligata, prin contract, sa convoace cei mai importanti jucatori in vederea turneului din Statele Unite, printre vedetele cerute de organizatori figurând Mutu, Chivu, Lobont, Dorinel Munteanu si Radoi.


Reunirea lotului României este programata mâine, la ora 12.30, la CNAF Mogosoaia, decolarea spre Los Angeles urmând sa aiba loc a doua zi dimineata.


In cadrul turneului din Statele Unite, reprezentativa României va disputa trei meciuri amicale, cu Uruguay (24 mai, ora 6.00, Los Angeles), Irlanda de Nord (26 mai, ora 4.00, Chicago) si Columbia (27 mai, ora 22.30, Chicago).


Chivu a primit porecla „Swarovski“


Cristian Chivu a primit nota 8 din partea cotidianului Il Tempo pentru prestatia din acest sezon, in care formatia antrenata de Luciano Spalletti, AS Roma, a terminat pe locul 5 in Serie A.


„A inceput bine sezonul in pereche cu Kuffour, dar dupa ce a revenit Mexes s-a schimbat muzica. A fost unul dintre cele mai bune cupluri de fundasi centrali din Italia. A absentat in 16 meciuri din cauza accidentarilor si asa a primit porecla «Swarovski»“, a scris sursa citata.


Cei mai buni jucatori ai Romei au fost considerati Philippe Mexes si Francesco Totti, care au primit nota 9, la fel ca si antrenorul Luciano Spalletti. Cea mai mica nota, 5, a primit-o portarul de rezerva Gianluca Curci.


Chivu a fost introdus in echipa ideala din Serie A de cotidianul La Provincia di Cremona. Aceasta formatie arata astfel: Buffon (Juventus Torino) – Oddo (Lazio Roma), F. Cannavaro (Juventus Torino), Chivu (AS Roma), Grosso (US Palermo) – Marchionni (FC Parma), Kaka (AC Milan), Mancini (AS Roma) – Sevcenko (AC Milan), Trezeguet (Juventus Torino), Toni (AC Fiorentina).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS