10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Adio, vis urât!

Universitatea Craiova – FC Sibiu 2-0


• Stadion „Municipal“, spectatori: 7.000.


• Au marcat: Stinga ’37, Gane ’81.


• Universitatea: Neagoe – Ciuca, Stoica, Mitchell – Dananae, Stinga, Gârla (’81, Stemat), Saceanu, Velcovici – Dina (’67, Gane), Baird (’85, Piturca). Antrenor: Ovidiu Stinga.


• FC Sibiu: Pârvu – Visa, Pistol, Buican, Armenean (’70, Pop), Comsa – Mamaliga, Gradinar, Barbat (’60, Cârstea) – Marcu, Coconete (’59, Codrin). Antrenor: Adrian Vasâi.


• Cartonas galben: Ciuca.


• Au arbitrat: R. Dumitru – B. Hârlab si V. Cristea.


FC Sibiu nu a opus rezistenta revenirii juvetilor in prima liga, chinul exilului de un an in esalonul secund luând practic sfârsit o data cu golul lui Stinga din minutul 37. Deschiderea scorului a fost doar o chestiune de timp pentru juveti. Abia se stinsese ecoul primului fluier al centralului Robert Dumitru si alb-albastrii deja isi trecusera in cont prima ocazie. Stinga nu s-a multumit cu un sut simplu si a incercat o executie eleganta, mingea lobata mângâind vinclul portii lui Pârvu. Cu fundasii la centru si cu Stinga la timona, oltenii au pasat exasperant de mult si de precis pentru sibienii care priveau cu jind la mingea care nu le era deloc prietena. Doar Coconete, lasat la centrul terenului, era argumentul ca oaspetii au de gând sa si atace. Dupa un sfert de ora, Dina l-a copiat pe profesor, mingea cu bolta trimisa de acesta fiind scoasa de pe linia portii de un fundas. Ciuca si Stoica au amenitat si ei poarta adversa, iar Baird a ratat incredibil din doi metri, sutând pe lânga poarta. Stinga a adus linistea in tabara Universitatii, acesta invingându-l pe Pirvu cu un sut de la 16 metri. Tribunele au explodat, unii spectatori din galerie grabindu-se sa-si salute idolii chiar pe gazon, spre disperarea fortelor de ordine. Craiova a insistat cautând golul desprinderii, dar Baird s-a dovedit din nou neispirat, trimitând cu capul din sase metri pe lânga poarta.


Avertisment pentru „granzi“


Ca o echipa mare, Universitatea Craiova s-a lasat asteptata la reluare. Prestatia din prima repriza le-a dat incredere juvetilor si au inceput repriza degajati. Dupa doua minute, fiorul egalarii i-a bântuit pe craioveni. Marcu a scapat singur de la centrul terenului, dar a fost blocat in ultima instanta de Mitchell. FC Sibiu s-a mai aratat o data periculoasa prin Coconete, in contul caruia putem trece primul sut pe spatiul portii lui Neagoe (’58). Chinuiti de crampe, fotbalistii lui Vasâi au cedat complet si Craiova s-a jucat cu ocaziile. In minutul 81, gasit excelent de Stoica, Gane a inscris din careul de sase metri inchizând tabela, dar si lupta pentru promovare in seria a doua. Fanii au invadat terenul, bucurându-se pentru reusita alaturi de fotbalisti, in timp ce crainicul Costica Popescu a transmis un avertisment echipelor din Capitala: „Atentie, Craiova a revenit unde ii este locul! Incepe adevarata lupta cu Steaua, Dinamo si Rapid!“.


Stinga nu l-a vrut pe Lung senior


Relegitimat pe ultima suta de metri, Silviu Lung senior era o solutie pentru postul de portar in lipsa lui Bornescu si Lung jr. Neagoe a fost preferat titular de Stinga, iar Lung senior a luat loc pe banca de rezerve. In minutul 83, la scorul de 2-0, cei 7.000 de spectatori au cerut in cor revenirea pe gazon a legendarului portar. Patronul Adrian Mititelu a fost sensibilizat de cererea tribunei si l-a chemat la ordine pe „secundul“ Mogosanu. „Ce faceti? Nu-l bagati pe Lung?“, a intrebat patronul, iar raspunsul a venit sec: „Nu stiu, Ovi a decis“, Stinga nefiind de acord cu redebutul lui Lung senior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII