18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportUn singur precedent

Un singur precedent

FC Barcelona si Arsenal Londra s-au mai intâlnit o singura data in Liga Campionilor, in faza grupelor din editia 1999/2000. Atunci, catalanii au reusit sa câstige patru puncte din dubla confruntare cu „tunarii“, dupa 1-1 pe „Nou Camp“, Barca impunându-se pe „Highbury“ cu 4-2.


Statisticile competitiilor europene intercluburi arata o usoara superioritate a formatiei spaniole in confruntarile cu echipe din Anglia. Astfel, barcelonezii au avut in istoria lor 18 intâlniri cu grupari din Premier League si de 11 ori au iesit câstigatori.


De partea cealalta, Arsenal a mai jucat de sase ori impotriva unor echipe spaniole, in afara de meciurile din actuala editie, cu Real Madrid si Villarreal, si de cele doua finale de Cupa Cupelor si Cupa UEFA. De trei ori, englezii au reusit sa-i elimine pe iberici si de tot atâtea ori s-au recunoscut invinsi in urma disputarii unor duble manse.


In acest sezon, in cupele europene au avut loc nu mai putin de 18 confruntari anglo-spaniole. Prima s-a disputat pe 27 iulie 2005, când Deportivo La Coruna a invins cu scorul de 2-1 pe Newcastle United, in semifinalele Cupei Intertoto, iar cea mai recenta a fost chiar finala Cupei UEFA, câstigata de FC Sevilla cu 4-0 in fata formatiei Middlesbrough.


Spaniolii au un avantaj net in fata englezilor, câstigând sapte partide, terminând la egalitate alte sapte si pierzând doar patru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS