18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCristi Chivu nu pleaca de la AS Roma

Cristi Chivu nu pleaca de la AS Roma

Fundasul român a sustinut marti o conferinta de presa in care si-a reafirmat dorinta de a ramâne la clubul din capitala Italiei.


Capitanul nationalei României, Cristian Chivu, a sustinut marti o conferinta de presa in care si-a reafirmat dorinta de a ramâne la AS Roma, cu care are contract pâna in vara anului 2008, clubul dorind prelungirea intelegerii cu inca trei sezoane. Chivu a tinut astfel sa puna capat speculatiilor privind un eventual transfer al sau la AC Milan, Barcelona sau Real Madrid, cluburi despre care presa internationala a scris ca doresc sa-l achizitioneze pe fundasul român. „Nu m-am gândit sa plec de la Roma. Ma simt bine aici si nu am nici un dubiu: viitorul meu este la Roma. Exista disponibilitate si din partea mea, si din partea clubului pentru prelungirea contractului“, a spus capitanul „tricolorilor“. Presa peninsulara a informat ca impresarii Becali si Pretti vor fi prezenti astazi la Milano, la partida dintre Internazionale si AS Roma, din mansa secunda a finalei Cupei Italiei, si vor discuta cu diriguitorii romani aspectele financiare ale prelungirii intelegerii lui Chivu. Ziaristii italieni au scris ca responsabili din conducerea Romei intentioneaza sa-i ofere un contract pâna in 2011, cu o marire salariala de 2,5 milioane de euro pe sezon.


„Sunt recunoscator clubului“


Fundasul român a confirmat faptul ca nu se va folosi de regulamentul FIFA care permite unui jucator sa-si paraseasca echipa dupa trei ani de contract, in schimbul unei indemnizatii.


„Este un lucru pe care nu-l pot face. Dupa trei ani de contract trebuie sa fiu recunoscator clubului care mi-a intins o mâna. Nu as reusi sa dorm linistit daca as face asa ceva“, a precizat Chivu.


Jucatorul român a declarat ca AS Roma are nevoie de un om ca patronul lui Chelsea Londra, Roman Abramovici, pentru a se bate la titlu in Italia.


„Pentru a ne bate cu marile echipe din Italia la titlu ar trebui sa vina un om ca Abramovici si sa cheltuiasca vreo 200 de milioane de euro. Dar grupul si jucatorii actuali au mentalitate de câstigatori. Cu un lot redus numeric am ajuns in vârf, iar daca vor fi doua-trei achizitii putem face si mai mult. Meritul este al nostru, al tuturor. De la conducatorii clubului la antrenori si jucatori“, a spus Chivu.


„Eu si colegii mei avem constiinta curata“


Intrebat de scandalul telefoanelor ascultate, in care directorul general al formatiei Juventus Torino, Luciano Moggi, este acuzat de desemnarea preferentiala a arbitrilor, fundasul român a declarat ca el si colegii sai de la Roma au constiinta curata.


„Nu mi-am facut o parere despre acest caz, dar eu si colegii mei avem constiinta curata. Intram pe teren sa jucam fotbal si, daca putem, sa invingem. Nu putem noi sa judecam astfel de cazuri. Juventus este un club cu traditie si nimeni nu poate contesta acest lucru. Când am jucat impotriva lor nu am avut senzatia ca am in fata pe cineva mai mare ca mine. Poate doar pe Ibrahimovici, care este mult mai inalt ca mine“, a spus Chivu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS