10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAu exorcizat diavolul

Au exorcizat diavolul

Milan – Barcelona 0-1


• Stadion „San Siro“, spectatori: 76.883.


• A marcat: Giuly ’57.


AC Milan: Dida – Stam (’77, Cafu), Nesta, Kaladze, Serginho – Pirlo (’68, Maldini), Seedorf, Gattuso (’74, Ambrosini) – Kaka – Sevcenko, Gilardino. Antrenor: Carlo Ancelotti.


FC Barcelona: Valdes – Oleguer (’75, Motta), Marquez, Puyol, Van Bronckhorst – Van Bommel, Edmilson, Iniesta – Giuly (’71, Belletti), Ronaldinho (’89, M. Lopez), Eto’o. Antrenor: Frank Rijkaard.


• Cartonase galbene: Nesta / Puyol, Oleguer.


• A arbitrat: Alain Sars (Franta).


Din 2003, AC Milan nu mai pierduse nici un meci pe teren propriu in Liga Campionilor, având la activ 12 victorii din 13 partide. Marti seara, in semifinala-soc a acestei competitii, „diavolii“ au fost pusi la respect de Barcelona, care s-a impus cu 1-0 pe „San Siro“ si este la un pas de finala, desi in returul de pe „Nou Camp“ se poate intâmpla orice.


La capatul unui meci echilibrat, in care cel mai echitabil rezultat ar fi fost, totusi, o remiza, catalanii s-au revansat partial in fata milanezilor dupa finala din 1994, pierduta cu un categoric 4-0. Jocul a fost decis de o sclipire a lui Ronaldinho, care, dupa ce a dansat in jurul balonului, l-a lansat excelent pe Giuly, francezul punctând cu un sut in forta dupa un sprint pe lânga fundasii lui Milan.


Italienii au avut primele ocazii


Milan si Barca s-au studiat ceva timp pâna sa-si dea drumul la joc. Spaniolii au incercat sa tina cât mai mult de minge si au mizat pe explozia din fata portii a lui Eto’o, insa principalul pasator, Ronaldinho, a fost bine anihilat de Gattuso si Stam. In schimb, italienii au trecut de doua ori pe lânga deschiderea scorului in primul sfert de ora, prin Gilardino si Sevcenko, insa sutul primului, de la câtiva metri, a nimerit bara portii lui Valdes, portar care a avut o interventie salutara la lovitura de cap a celuilalt atacant al gazdelor.


Milan a incercat apoi sa-si creeze si alte situatii de a marca, insa Kaka si Sevcenko nu au mai reusit sa desfaca defensiva spaniola, Barcelona având in acest timp o replica palida. Eto’o a trimis slab spre poarta lui Dida, iar Ronaldinho a nimerit doar zidul, din lovitura libera. Repriza s-a incheiat cu sutul lui Pirlo, care a ocolit cu putin tinta.


Golul lui Giuly i-a linistit pe milanezi


Partea secunda a inceput tot cu o ratare a gazdelor, Gilardino trimitând pe lânga poarta dintr-o pozitie favorabila, facându-l probabil pe Carlo Ancelotti sa regrete absenta oportunistului Filippo Inzaghi. Reusita lui Giuly din minutul 57 le-a taiat insa elanul milanezilor, care au fost aproape sa incaseze si golul doi, dar sutul lui Ronaldinho, in diagonala, a nimerit stâlpul din dreapta portii lui Dida. Ultima sansa de egalare a „diavolilor“ s-a consemnat in minutul 81, dar Ambrosini si-a batut joc de ocazie, sutând slab, mult pe lânga poarta, intr-un moment in care se afla singur cu portarul Valdes.


Italienii sunt insa increzatori in sansele de a ajunge in finala. „In Spania se poate intâmpla orice, pentru ca acesta este un derbi international. Trebuie sa credem in calificare“, a spus la final brazilianul Kaka.


„Era foarte important sa reusim sa marcam in meciul tur. Nu suntem inca in finala, calificarea nu este adjudecata. Va trebui sa dam totul pe «Nou Camp». Nu putem sa stam linistiti dupa acest 1-0“, a fost de parere Samuel Eto’o.


Giuly face Milanul sa plânga


Gazzetta dello Sport a titrat dupa disputa de pe „San Siro“ ca francezul Giuly a facut Milanul sa plânga. „Barca a invins la Milano datorita unui gol marcat de Giuly, dupa o pasa de la Ronaldinho. Victoria Barcelonei este sentinta dureroasa intr-o partida in care rossonerii au ratat cinci ocazii clare de gol, dar au fost coplesiti de jocul obsesiv si hipnotic al catalanilor. Lovitura decisiva a fost data de francezul Giuly, inspirat de magnificul brazilian Ronaldinho“, a notat sursa citata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU