18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportJucati pentru Craiova!

Jucati pentru Craiova!

Echipa feminina de volei CS Universitatea Craiova intâlneste astazi, in primul meci al barajului de promovare, formatia CSM Lugoj.


Din cauza problemelor financiare prin care trecea clubul, vara trecuta s-a pus problema desfiintarii echipei feminine de volei a CSU Craiova. In cele din urma s-a decis ca ea sa se inscrie in campionat, având ca obiectiv o clasare cât mai buna in seria A2 Vest.


Fara a face mult zgomot, muncind in tacere, acceptând la un moment dat sa vina la antrenamente cu bani de acasa, fetele lui Adrian Cotoranu si-au vazut de treaba si au demonstrat ca merita mai multa incredere.


Clasate pe locul doi in Seria A2 Vest, multe dintre componentele echipei se afla astazi in fata unuia dintre cele mai importante examene din cariera lor. Meciul cu CSM Lugoj poate insemna pasul spre prima liga, punct de vedere sustinut chiar si de antrenorul Cotoranu.


„In cazul in care vom câstiga mâine (azi – n.r.) primul meci al barajului, consider ca 90 la suta suntem promovati. In cazul unui nedorit esec, ne jucam in continuare sansele, pentru ca, dupa cum se stie, doua echipe promoveaza in prima liga. De aceea, sper ca fetele vor fi concentrate la maximum in aceasta prima disputa, care conteaza foarte mult in economia intrecerii“, a precizat tehnicianul oltean.


Un meci care pe care


Chiar daca, in campionat, CSU Craiova n-a reusit sa invinga decât o data echipa din Lugoj, Cotoranu crede ca elevele sale nu sunt afectate moral, având si o explicatie: „Nu mai conteaza ce a fost.


In faza la care am ajuns conteaza meciul direct. Restul a fost istorie. Va fi un meci pe care va trebui sa-l câstigam, chit ca vom juca intr-o mâna sau intr-un picior. Sper sa avem alaturi de noi si publicul craiovean, care nu a mai trait de mult bucuria unui eveniment care se profileaza in acest week-end si pe care ni-l dorim cu totii, revenirea unei echipe de la alte sporturi in prima liga“.


Atmosfera in tabara olteana este optimista, insa, din nefericire, exista unele probleme de lot. Desi a incercat sa le aduca la meciurile de baraj pe Guta si Sticlaru, plecate in Belgia cu o bursa de trei luni primita de la FEFS Craiova, clubul s-a vazut nevoit sa renunte la idee, din cauza formalitatilor de viza.


Programul meciurilor


Prima zi a turneului de baraj programeaza disputele Volei Club 2004 Constanta – LPS Focsani (ora 15.30) si CS Universitatea Craiova – CSM Lugoj (ora 17.30). Mâine vor avea loc meciurile CSM Lugoj – LPS Focsani (ora 15.30) si CS Universitatea Craiova – Volei Club 2004 Constanta (ora 17.30). Duminica, in ultima zi a intrecerii, se disputa intâlnirile Volei Club 2004 Constanta – CSM Lugoj (ora 10.00) si CS Universitatea Craiova – LPS Focsani (ora 12.00). „Ne-am fi dorit un meci mai usor, de incalzire, dar acum nu se mai poate schimba nimic. Consider ca CSM Lugoj este principala contracandidata la promovare“, a spus antrenorul Cotoranu despre programul echipei sale, dar si despre adversari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS