21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportStinga, la borna 33

Stinga, la borna 33

Actualul antrenor principal al Universitatii, Ovidiu Stinga (foto), s-a nascut pe 5 decembrie 1972, la Tâmburesti. Primii pasi in fotbal i-a facut la Avicola Tâmburesti, iar apoi a ajuns la Universitatea Craiova. A debutat in echipa mare in sezonul cel mai reusit al oltenilor de dupa revolutie, 1990/1991, când Universitatea a câstigat campionatul si Cupa României. Atunci, antrenorul Sorin Cirtu l-a promovat pe Ovidiu in Divizia A, intr-un meci fara probleme, Universitatea – Corvinul Hunedoarea 8-1, de pe 28 noiembrie 1990, acea partida fiind unica pe care actualul antrenor al oltenilor a jucat-o in sezonul eventului Stiintei.


A ramas la Craiova pâna in 1995, devenind titular al echipei, perioada in care Universitatea a cucerit o Cupa a României, in 1993. Stinga a debutat si in echipa nationala, fiind cooptat in lotul pentru Campionatul Mondial din SUA 1994, dar la care nu a fost folosit nici un minut.


Din vara lui 1995, a ajuns in Primera Division, la nou-promovata UD Salamanca (sezonul ’95/’96), la care a mai jucat inca un sezon, ’96/’97, dar in liga a doua spaniola, deoarece Salamanca a retrogradat. A fost achizitionat apoi de PSV Eindhoven. La acest club, Stinga a cunoscut cele mai mari realizari ale carierei sale fotbalistice: a cucerit trei titluri ale Olandei. Revenit in România, Ovidiu a ales Dinamo, echipa cu care a câstigat campionatul editiei 2001/2002. In ce conditii, doar Borcea si ceilalti „câini rosii“ stiu adevarul…


In echipa nationala a contabilizat 24 de meciuri oficiale, fiind participant si la turneele finale ale CE ’96 si CM ’98.


Ovidiu Stinga se afla acum in Olanda pentru rezolvarea mai multor probleme, iar ziua de nastere si-o aniverseaza astazi, printre batavi. Este student in anul III la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS