22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe zareste Europa!

Se zareste Europa!

Energia Pandurii – Steaua 32-31


Energia: Albici, Bichir – Andries (1 gol), Filip (11), Apolzan (4), I. Mazilu (2), Enache (5), Radu, Ilies (8), Clenciu, Eremia (1). Antrenor: L. Andries.


Steaua: Laufceag, Ciobanu – Novanc (1), Mihaila (1), V. Mazilu (13), Stamate (3), Preda (2), Pancu (2), Sania (7), Voina B. Cian (2). Antrenor: V. Stinga.


• Au arbitrat: V. Pavel, M. State.


Condusa in prima repriza chiar si la patru goluri diferenta, Energia Pandurii Târgu Jiu, incurajata de peste 1.000 de spectatori, a revenit in actul secund si a invins Steaua Bucuresti, cu 32-31. Jocul a debutat sub semnul echilibrului, insa eliminarile oltenilor Mazilu si Eremia, dictate intr-un interval de un minut, au obligat gazdele sa evolueze cu patru jucatori de câmp. Steaua a profitat si s-a distantat rapid la patru goluri, 4-8 in minutul 14. Cum târgujienii nu gaseau drumul spre plasa portii lui Laufceag, antrenorul Andries l-a inlocuit pe Clenciu si a preluat cu succes sarcinile conducatorului de joc.


„Doi jucatori ne-au batut, Filip si Andries. A fost o miscare inspirata sa treaca el coordonator de joc si a reusit sa ne incurce“, a constatat antrenorul Stinga la final.


Steaua a intrat la cabine cu un avantaj de doua goluri, 13-15, dar Energia a avut nevoie de doar doua minute in repriza secunda pentru a-l anula. Ultimele cinci minute au fost foarte tensionate, cu trei eliminari pentru Energia si una pentru Steaua, cu patru parade ale lui Gore Albici si cu Filip de neoprit in fata portii adverse. Când mai erau 15 secunde de joc si scorul 32-31, Ilies a scapat singur cu Laufceag, insa a tras in bara pe fondul unui fault nesanctionat. Emotiile suporterilor au fost maxime dupa expirarea timpului de joc, Sania având sansa egalarii dintr-o lovitura de la noua metri. Zidul din fata sa a atenuat sutul, Albici a respins, balonul a lovit bara din stânga si Energia Pandurii a incins hora bucuriei la centrul terenului, serbând revenirea pe pozitia a treia a podiumului Ligii Nationale in uralele tribunei.


Stinga: „Jucatorii mei nu au avut minte“


Tehnicianul bucurestenilor, Vasile Stinga, a considerat rezultatul o surpiza, acuzându-si jucatorii ca nu au minte, iar pe arbitrii ca le-au permis gazdelor sa joace dur. „Arbitrii nu ne-au lasat sa jucam, ne-au eliminat pentru orice fault, iar la ei au lasat jocul mult mai liber. Am avut portari foarte slabi, in schimb la ei Albici a aparat extraordinar, a scos niste mingi exact când a trebuit. S-a vazut lipsa de minte a unor jucatori de la care ne asteptam mai mult: Sania, Mazilu si Stamate. Târgu Jiu a jucat foarte bine, sa dea Dumnezeu sa joace toate meciurile asa cum au facut-o cu noi“, a spus Stinga.


Desi obiectivul este clasarea pe locurile sase-opt, tehnicianul „pandurilor“, Liviu Andries, vrea ca echipa sa mearga in Europa. „Nu suntem o echipa care sa batem la portile Europei, dar pentru publicul din Târgu Jiu merita sa tragem si sa prindem acest loc. Noi dorim sa participam un tur in cupele europene. Sa speram ca vom reusi, indiferent ca se spune ca suntem desculti si dezbracati“, a spus Andries.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS