15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024

Scurte stiri

Marian Filip, doua goluri pentru România


Prezent cu lotul national de handbal al României in Olanda, la turneul de pregatire dotat cu Cupa „Lucardi“, interul gorjean Marian Filip a reusit doua goluri in ultima partida a competitiei contra Cehiei, scor 33-36. Cel mai bun marcator al Ligii Nationale, Filip, a fost folosit de catre tehnicianul Lucian Risnita doar citeva minute in primele doua intilniri, cu Olanda si Egiptul, iar cu Cehia a jucat o jumatate de repriza. România s-a clasat pe locul trei dupa Cehia si Egipt, devansind Olanda. Derbiul dintre Energia Pandurii Tirgu Jiu si Steaua Bucuresti, programat initial la sfirsitul acestei saptamini, la Tirgu Jiu, a fost aminat pentru 16 noiembrie, la ora 18.00. Urmatorul joc al gorjenilor are loc pe 13 noiembrie la Constanta, impotriva vicecampioanei HCM.


„Satelitii“ sint nefolositori


Divizionara A Pandurii are doua echipe „satelit“, Minerul Motru in Divizia B si EMC Rovinari in Divizia C, insa utilitatea acestora s-a incheiat o data cu terminarea perioadei de transferuri. Acestea refuza sa foloseasca fotbalistii care nu evolueaza in Divizia A deoarece putini dintre jucatori se regasesc pe listele comune comunicate la FRF, iar antrenorii ii protejeaza pe fotbalistii cu care lucreaza in cursul saptaminii. Pindaru si Patrascu, care au pierdut lotul pentru jocul cu FC Arges, ar trebui sa evolueze la echipele satelit, insa este putin probabil sa se intimple acest lucru. „Pindaru trebuie sa mearga la Rovinari, daca aceasta mai este echipa noastra satelit. In echipa satelit noi nu ne putem impune, fiindca oficialii acesteia sustin ca jucatorii lor evolueaza pe prime si ca nu este normal sa vina fotbalisti de la prima echipa sa le ia locul. Notiunea de «satelit» este inteleasa gresit. Jucatorii care nu sint in lotul primei echipe, cum este acum cazul lui Patrascu si Pindaru, ar trebuie sa joace la echipele satelit, fara nici o discutie“, a comentat Hizo „colaborarea“ dintre Pandurii si cele doua echipe aflate in subordinea divizionarei A.


Negut, bun de plata


Radu Negut a depus un memoriu la Comisia pentru Statutul Jucatorului in care reclama faptul ca mai are de primit bani de la clubul Pandurii. Dupa ce s-au analizat actele, comisia a constatat ca jucatorul nu are dreptate, fiind nevoit sa returneze o parte din suma incasata. Daca pleaca la alta echipa, Negut trebuie sa restituie gruparii gorjene 20.000 de euro, iar daca merge la una din echipele satelit, Minerul Motru sau EMC Rovinari, acesta trebuie sa „cotizeze“ doar cu 5.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS