10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Program de intrerupere a energiei electrice


SC Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Craiova anunta ca astazi, intre orele 8.00-15.00, va fi intrerupta furnizarea energiei electrice in urmatoarele zone din Craiova: PT145 la blocul D4, sc.1-3, bl D1; PT 166 la bl. G1; PT 411 blocurile C6, G11, G8, G9, CT; PT 415, 287, 639, 289, 290, 603, 615, 144: sat Popoveni, statie Asfalt, Pompe Abator Podari, Dumagaz Braniste, Poligon Balta Verde, Popoveni; PT 346, 345, 67, 81, Craiovita Noua, blocurile: 154 A, B, C, D, E, F, G, 155 CDEFG, Cresa 160 A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, 161 A,B,C,D, E, 162 A, B, C, D, E; Calea Dunarii, incinta IELIF, sediu Politie, IRVA Romanesti, Radio Charlie, str. Calafatului, Moara Romanesti, AVIASAN, Morarit Service; PT 5N, 5V, 238 strazile: Stirbei Voda, Unirii, Procuratura, Navodari, Studio Radio, Posta Veche, Matei Basarab, UM0599, TVR Craiova, Stadion; PT 513, 588, 587, 73 strazile: Vasile Alecsandri, Piata Centrala, Rovine, Fratii Golesti, Feldioara, Hasdeu, Calimanesti. In judet va fi intrerupta furnizarea energiei electrice, intre orele 8.00 -15.00, in urmatoarele localitati: Bibulesti, Leu, Robanesti de Sus, Plenita. In Calafat va fi sistata furnizarea energiei, tot intre orele 8.00 – 15.00, pe strazile 1 Mai, 30 Decembrie, Nicolae Balcescu si bulevardul Tudor Vladimirescu. Specialistii de la ELECTRICA avertizeaza consumatorii casnici despre pericolele de electrocutare la care se expun persoanele neautorizate care efectueaza urmatoarele actiuni: intra in posturile de transformare, se urca pe stilpii de sustinere a retelelor electrice sau inlocuiesc sigurante electrice in posturi de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.  (A.M.)


Schimbarea conducerii PNL Mehedinti


Membrii PNL Mehedinti s-au intrunit simbata la Drobeta Turnu Severin pentru a-si alege noua conducere a filialei. La alegerile pentru scaunul de presedinte s-au prezentat urmatorii candidati: Liviu Mazilu, Alexandru Ioan Mortun si Eugen Coifan. In urma numararii voturilor s-a desprins cistigator doctorul Liviu Mazilu, care a obtinut in primul tur 120 de voturi, urmat de Alexandru Ioan Mortun, cu 118 voturi, si Eugen Coifan, cu 97 de voturi. In al doilea tur avea sa se detaseze Liviu Mazilu cu 197 de voturi, detronindu-l pe Alexandru Ioan Mortun, care a obtinut 125 de voturi. „Va multumesc pentru voturile acordate si increderea de care ati dat dovada. Multumesc Bunului Dumnezeu si familiei mele. Va promit ca lucrurile vor sta altfel“, a declarat Liviu Mazilu. „A fost decizia dumneavoastra, nu pot decit sa va multumesc pentru voturile acordate“, a spus in replica Alexandru Ioan Mortun. Printre invitatii de seama aflati la eveniment s-au remarcat Gheorghe Florescu, din partea conservatorilor, si Mihai Stanisoara, presedintele PD Mehedinti. (A.M.)


Directorul finantistilor din Petrosani a demisionat


Directorul Administratiei Financiare Petrosani, Dorel Bulz Ciocoi, si-a dat demisia din functie in urma scandalului in care mai multi angajati ai Administratiei au fost sanctionati pentru ca s-au folosit de o persoana din afara institutiei pentru a colecta bani de la datornici. Un control al DGFP Hunedoara, efectuat luna trecuta la Petrosani, a scos la iveala faptul ca finantistii din zona plateau la negru o femeie care, in locul lor, colecta de la contribuabili datoriile la bugetul de stat, scutindu-i astfel de munca de teren. Angajatii sanctionati sustin insa ca directorul Administratiei a adus-o pe femeie in institutie si le-a cerut sa cotizeze lunar pentru a o plati. In urma controlului, zece angajati au fost sanctionati, iar sefii Administratiei au fost trimisi in fata Comisiei de Disciplina din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Hunedoara. Simtindu-se vinovat si pentru a iesi de sub incidenta acuzatiilor, directorul Administratiei Financiare Petrosani si-a inaintat demisia, in locul lui fiind numit un director interimar pina la organizarea concursului pe post. (D.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS