27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBarrichello vrea sa fie numarul 1

Barrichello vrea sa fie numarul 1

Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, a 17-a etapa a Campionatului Mondial de specialitate, se va desfasura duminica, 25 septembrie, pe circuitul „Interlagos“ din Sao Paulo. In cadrul acestei curse, pilotii vor parcurge 71 de tururi de circuit, fiecare masurind 4,309 kilometri, adica un total de 305,909 kilometri.


In 2004, podiumul cursei de la „Interlagos“ a fost ocupat, in ordine, de Montoya, Raikkonen si Barrichello, desi pilotul brazilian al echipei Ferrari a plecat din pole position si spera la o victorie in fata propriilor suporteri. Nici in acest sezon Barrichello nu are mari sanse sa cistige cursa din Brazilia, lupta pentru primele pozitii urmind sa se dea intre pilotii scuderiilor Renault si McLaren-Mercedes.


Rubens Barrichello (Ferrari), care a semnat un contract cu BAR-Honda valabil incepind cu sezonul 2006, a spus ca nu vrea sa fie pilotul numarul doi la echipa anglo-japoneza. „Vin la aceasta echipa cu o mentalitate de invingator. Nu mi s-a dat niciodata de inteles ca voi fi al doilea pilot la BAR-Honda. Nu cred ca, dupa sase ani petrecuti la Ferrari, situatia se va repeta pentru mine“, a explicat Barrichello. Pilotul, care a cistigat noua curse in perioada petrecuta la Ferrari, a afirmat ca nu este preocupat de decizia britanicului Jenson Button de a ramine la BAR-Honda in 2006. Barrichello, locul trei in clasamentul mondial al pilotilor in 2004, ocupa in prezent pozitia a opta, la 76 de puncte de liderul ierarhiei, Fernando Alonso.


Alonso poate deveni cel mai tinar campion mondial


In runda precedenta, la Marele Premiu al Belgiei, columbianul Juan Pablo Montoya a abandonat din pozitia secunda cu trei tururi inainte de finalul cursei de la Spa-Francochamps si a stricat astfel petrecerea echipei sale, McLaren Mercedes, care ar fi sarbatorit trecerea pe primul loc al clasamentului constructorilor. In cazul in care si-ar fi pastrat locul doi, McLaren ar fi reusit prima sa dubla din acest sezon si ar fi depasit echipa Renault in clasamentul constructorilor, cu trei etape inainte de sfirsitul sezonului 2005 al Campionatului Mondial de Formula 1.


Lupta pentru titlul de campion mondial la piloti pare a fi insa transata, pilotul spaniol Fernando Alonso avind nevoie de doar sase puncte in ultimele trei etape pentru a primi cununa de lauri. Lui Alonso ii sta in putinta sa ocupe locul trei in cursa de la „Interlagos“ si sa obtina astfel primul sau titlu.


Fernando Alonso a vizitat miercuri un cartier sarac din Sao Paulo, cu citeva zile inainte de Marele Premiu al Braziliei. Alonso, care ar putea deveni duminica, la 24 de ani, cel mai tinar campion mondial din Formula 1, este „ambasador al bunavointei“ al UNICEF. In aceasta calitate, Alonso a vizitat cartierul Monte Azul, de la periferia orasului Sao Paulo, unde se va realiza un program de ajutorare a copiilor defavorizati. „Cred ca este posibil sa fiu de ajutor in acest caz si sa folosesc in mod pozitiv imaginea mea in favoarea imbunatatirii calitatii vietii acestor copii“, a spus Alonso.


„Schumi“ sustine ca Ferrari nu este competitiva


Campionul mondial en-titre, Michael Schumacher, a spus ca doreste sa uite cit mai repede ceea ce s-a petrecut la Marele Premiu al Belgiei, unde a fost acrosat de japonezul Takuma Sato, de la echipa BAR-Honda. „Doresc sa uit cit mai repede aceasta cursa. Cred ca as fi reusit sa acumulez puncte daca nu eram acrosat si, luind in calcul si incidentul in care a fost implicat Montoya, poate m-as fi clasat pe podium“, a spus Schumacher. Pilotul german a recunoscut totusi ca scuderia Ferrari mai are multe lucruri de pus la punct pentru a deveni competitiva: „Obiectivul nostru era sa fim competitivi si nu am reusit nici de data aceasta. Acum trebuie sa facem tot posibilul pentru a ne imbunatati prestatiile la ultimele trei Mari Premii“. Dupa 16 curse disputate in acest sezon, Michael Schumacher a acumulat 55 de puncte si ocupa locul al treilea in clasamentul pilotilor, in timp ce liderul Alonso are 111 puncte, iar Raikkonen are 86 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS