5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomania a invins campioana olimpica

Romania a invins campioana olimpica

In ultimul meci al grupei C a Europenelor de handbal feminin, Romania a invins, cu 25-24 (13-12), reprezentativa Danemarcei, campioana mondiala si olimpica en-titre. Echipa lui Otelea a inceput fulminant, conducind cu 5-0, dar a incheiat prima repriza cu un avantaj de doar un gol, dupa o revenire a nordicelor, prezente la acest turneu final fara sase jucatoare de baza din lotul deplasat la JO de anul acesta.

Repriza secunda a inceput din nou in dominarea romancelor, capitanul echipei, Ani Senocico, reusind trei goluri consecutive dupa ce in primele doua jocuri nu egalase nici performanta portaritei Luminita Dinu (1 gol). Finalul a fost unul tensionat, arbitrii rusi eliminindu-le pe Amariei si Dinu, dar danezele au reusit sa se apropie doar la un gol.

„Am cistigat deoarece am gresit mai putin. Ne trebuia aceasta victorie pentru a acumula si noi puncte in perspectiva fazei urmatoare“, a spus, dupa meci, antrenorul Romaniei, Cornel Otelea. Omologul sau, Jan Pytlick, a incercat sa minimalizeze performanta tricolorelor, afirmind ca se gindeste mai mult la meciul din faza a doua a grupelor, contra Ungariei, care „este mult mai buna decit Romania si Germania“.

Extrema Elena Avadanii (6 goluri) a fost cea mai buna marcatoare a Romaniei, celelalte goluri fiind reusite de: Gogirla (5), Amariei (4), Senicoco (3), Manea (2), Elisei (2), Bradeanu (2) si Maier (1). Pentru victoria cu Danemarca, FRH va premia echipa Romaniei cu 5.000 de dolari.

Astazi jucam cu Franta

Romania a incheiat grupa C cu doua puncte, la fel ca Danemarca si Germania, victoriile contra echipei eliminate, Suedia, nemaifiind contabilizate in continuare. Pentru faza a doua a grupelor, handbalistele noastre se vor muta la Debrecen, in sala „Fonix Csarnok“, unde astazi, de la ora 16.45 (in direct la TVR 2), vor juca impotriva Frantei. Miine, de la ora 18.45, Romania va intilni puternica reprezentativa a tarii gazda, Ungaria, iar joi, de la ora 20.45, tricolorele vor disputa ultimul meci din grupa a II-a a fazei secunde a competitiei, contra Austriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS