10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Saltimbancii!

Senzational, extraordinar, magnific! Ca o echipa mare, compusa numai din caractere, condusa de un antrenor cunoscut drept un mare tactician, Universitatea a avut o revenire de exceptie in finalul meciului de la Bistrita, unde a intilnit o forta a fotbalului romanesc, si numai lipsa de sansa, arbitrajul partinitor si vremea nefavorabila au impiedicat-o sa intoarca rezultatul si sa cistige cele trei puncte.

In sfirsit, putem spune ca investitiile lui Dinel Staicu in echipa au inceput sa dea roade si Stiinta se anunta a fi, prin maturitatea in joc si constanta in rezultate, o candidata certa la cistigarea titlului. Patronul Stiintei a fost simbata la Bistrita, a tremurat in tribuna si a tresaltat la imensele ocazii de gol ale jucatorilor sai, suporterii scandindu-i numele si multumindu-i pentru eforturile care le face pentru fotbalul craiovean.

Cronica meciului de la Bistrita incepe astfel deoarece ne este foarte greu sa mai caracterizam serios ceea ce se intimpla in acest campionat la Universitatea.

In realitate, simbata, pe un stadion amplasat prin padurile de la marginea Bistritei, unde Jean Padureanu evadeaza citeodata la o partida de vinatoare, s-au intilnit o echipa de pensionari si una de saltimbanci. Cimpeanu, 39 de ani, V. Popa, 35 de ani, Iftodi, 36 de ani, Coroian, 32 de ani, Dancus, 31 de ani, Cornea, 31 de ani, A. Rus, 30 de ani, Negrean, 30 de ani, oameni in virsta, cu copii, iar unii dintre ei foarte aproape de a deveni bunici, au luat la misto Universitatea Craiova, pe care o conduceau dupa 70 de minute cu 4-0.

Negrean, un obisnuit marcator in poarta Stiintei, a deschis scorul dupa un un-doi cu Coroian la sase (da, 6) metri de poarta. Tot capitanul gazdelor a stat la originea golului doi, marcat cu un sut de la opt metri de Iftodi. Pina la pauza, Guso s-a molipsit si el de greselile colegilor sai, oferindu-i pe tava lui Negrean golul de 3-0. Costin a contribuit si el la umilinta Craiovei in repriza secunda si, ajutat de devierea lui M. Iordache, a dus scorul la 4-0.

Scorul confortabil, dar si oboseala normala la o asemenea virsta i-au determinat pe bistriteni sa opreasca forcingul, iar Universitatea a inscris de trei ori pina la final, strecurind o farima de suspans in finalul unui meci pe care gazdele l-au avut la discretie. Frunza a facut 1-4, iar Plesan a marcat de doua ori si a avut o bara, incercind parca sa creeze un alibi pentru infringere. De fapt, comportarea jucatorilor a fost din nou nedemna de blazonul Universitatii, club care suporta in acest moment rusinea locului 15. Acolo au adus-o urmatorii „inculpati“: Dinel Staicu, Pavel Badea, Mircea Rednic si jucatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS