10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNae Tilihoi are doua zile de nastere

Nae Tilihoi are doua zile de nastere

Cunoscut sub porecla de „Fundasul de fier al Craiovei Maxima“, Nae Tilihoi este originar din Braila, acolo unde a inceput, in 1969, sa invete „abc-ul“ fotbalului (la Comertul Braila). A fost remarcat de presedintele Stroe la un trial in Bucuresti si astfel, in 1976, a ajuns la Universitatea Craiova. Era component al echipei nationale de tineret. A debutat in Divizia A sub culorile celebre „alb-albastre“ in 1976, intr-un meci al oltenilor cu Poli Timisoara, regretatul Constantin Teasca fiind cel care, ca si pe alti tineri, l-a aruncat in focul luptei. La Universitatea s-a consacrat si este suficient sa reamintim ca a fost titular in „Craiova Maxima“, echipa-fanion cu care a cucerit doua titluri, patru Cupe ale Romaniei si a ajuns in semifinala Cupei UEFA ’83.

In sezonul ’87/’88 a jucat pentru Metalul Bocsa, acolo incheindu-si cariera de fotbalist si incepind-o pe cea de antrenor. Cifrele carierei sale fotbalistice: 296 meciuri in Divizia A / sapte goluri inscrise, 36/0 in Cupele Europene, 11/0 in echipa nationala.

Ca antrenor, a activat la Metalul Bocsa, Jiul IEELIF Craiova ( a promovat-o din judet in Divizia B), Electroputere, Universitatea, Chimia Rimnicu Vilcea, Callatis Mangalia, FC Drobeta Turnu Severin. In sezonul trecut, 2001/2002, a indeplinit functia de organizator de competitii la FC Universitatea.

Conform anuarelor de fotbal, Nae Tilihoi este nascut pe 9 august 1956, dar el a precizat: „Multi oameni ma felicita, intr-adevar, pe 9 august, asa cum este trecuta in anuare ziua mea de nastere, dar este o eroare. Sint nascut pe 9 decembrie. Oricum, le multumesc tuturor celor care ma suna si ma felicita, fie august sau decembrie“.

Aflat ieri-dimineata in Valea Rosie, la meciul Electroputere – GP Calafat, Nae Tilihoi a evitat sa comenteze motivele pentru care actualii conducatori ai Universitatii l-au indepartat de la clubul pe care el l-a slujit ca nimeni altul. A spus doar atit: „Eu nu vreau foloase, pentru Universitatea as munci si pe gratis. De altfel, cred ca am si facut-o in ultima perioada. In rest, sper sa facem o treaba buna la UFC Electro – mi-au propus sa fiu vicepresedinte – si sa aducem alaturi de aceasta echipa pe multi din marii fotbalisti ai Craiovei.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS