10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor pleca in Croatia

Pandurii vor pleca in Croatia

Noua conducere a echipei gorjene Pandurii Lignitul Tirgu Jiu s-a reunit luni, la sediul Prefecturii Gorj, pentru a hotari programul de pregatire dupa revenirea din cantonament. Noul Consiliu director ii are in componenta pe presedintele clubului, Ion Vulpe, Ion Calinoiu – reprezentant al consiliului judetean, Ion Roman – reprezentantul Primariei Tirgu Jiu, Ionel Mantog – reprezentantul CNLO, si pe directorul executiv al pandurilor, Ion Poenaru. Conform hotaririi adoptate in ultima sedinta a Adunarii Generale, statutul asociatiei a fost modificat conform noii Legi a sportului, iar Societatile Comerciale Grimex SA, UREX Rovinari si Rovimex au fost primite ca membri fondatori ai clubului sportiv recent infiintat. Acesta se va numi Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Tirgu Jiu, iar culorile clubului vor fi alb-albastru.

In ceea ce priveste situatia fotbalistilor care pina in prezent au fost angajati ai Exploatarii Miniere Rosia, presedintele Ion Vulpe a precizat ca ei trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca nu pot fi angajati si in minerit, si la club: „Ei s-au obisnuit sa aiba dubla calitate, de angajat si de fotbalist. De acum inainte vor fi numai fotbalisti si vor fi retribuiti numai pentru rezultatele din sport. Ne vom organiza cum se practica la Divizia A si la cluburile serioase din Divizia B.“

Referitor la programul de pregatire al echipei dupa revenirea din cantonamentul de la Govora, presedintele Ion Vulpe a mai precizat ca s-a discutat posibilitatea efectuarii unui cantonament in afara tarii: „Dorim sa le asiguram un program de pregatire in Croatia si proiectul este finalizat in proportie de 99% . Ei se vor intoarce simbata de la Govora si vor avea liber pina luni, cind se vor intilni cu membri Consiliului director. Pina atunci incercam sa facem toate formalitatile necesare pentru ca echipa sa joace acolo si niste meciuri de verificare cu formatii din esalonul secund din Germania si Italia. Va fi un nou cantonament combinat cu meciuri amicale si ceva nou pentru ei, avind in vedere faptul ca nu i-am trimis niciodata pina acum la pregatire in afara tarii. Nu vrem sa aiba motive sa spuna apoi ca nu au avut conditii bune de pregatire, ci sa pregatim o echipa care sa satisfaca pretentiile iubitorilor de fotbal din Tirgu Jiu si din judetul Gorj.“ In ceea ce priveste obiectivul pentru Pandurii Tirgu Jiu in returul campionatului, presedintele Vulpe a spus ca acesta este clasarea echipei pe locurile 3-6, caz in care jucatorii vor primi si un bonus la contracte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS