5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZece medalii pentru craioveni

Zece medalii pentru craioveni

In localitatea Srebenica din Macedonia s-a desfasurat in perioada 31 august – 2 septembrie Campionatul Balcanic la Orientare in probele de scurta distanta, clasica distanta si stafeta. Au participat sportivi din Bulgaria, Iugoslavia, Macedonia, Grecia si Romania. Federatia Romana de Orientare a primit „recomandarea“ sa nu participe la competitii in Macedonia, asa ca tara noastra a fost reprezentata la Campionatul Balcanic doar de sportivii de la CS Universitatea Craiova, toti fiind componenti ai lotului national. Ovidiu Mutiu, Relu Tamas si Mihai Trif nu au participat la competitia din Macedonia, deoarece au fost angrenati, in perioada 24-28 august, la Campionatul European militar, care a avut loc in Lituania. Cei trei sportivi nu s-au intors in timp util in tara, deoarece microbuzul care ii transporta a fost furat.

Despre competitia din Macedonia, antrenorul sectiei de orientare a CS Universitatea Craiova, Emilian Minoiu, a spus: „Daca organizarea Campionatului Balcanic a fost foarte buna in ceea ce priveste programul, cazarea si masa, in schimb partea tehnica a lasat de dorit. A fost pentru prima oara cind, la o competitie internationala la care au participat sportivii nostri, organizatorii au comis greseli de amplasare a posturilor de control. Cea mai afectata sportiva a fost Veronica Minoiu, dubla campioana balcanica anul trecut in Bulgaria, care a avut, atit in proba de clasica distanta, cit si in cea scurta, posturi de control amplasate la 70-80 de metri fata de locul unde ar fi trebuit sa fie. In aceasta situatie, ea nu a obtinut decit o medalie de bronz in proba de scurta distanta.“

Toti sportivii craioveni au urcat pe podiumul de premiere, obtinind zece medalii. Vasile Zete (tineret, proba scurta distanta) – medalie de aur; Paul Brabiescu (seniori, clasica distanta si scurta distanta), Marinela Piringiu (tineret, scurta distanta), stafeta seniori (Ionut Durau, Vasile Zete, Paul Brabiescu) – medalii de argint; Iuliana Rusescu (junioare I, clasica distanta si scurta distanta), Vasile Zete (tineret, clasica distanta), Veronica Minoiu (senioare, scurta distanta) si stafeta senioare (Marinela Piringiu, Iuliana Rusescu, Veronica Minoiu) – medalii de bronz.

De remarcat ca sportivul Paul Brabiescu putea alega la tineret, dar a fost aruncat in intrecerea seniorilor, fiind foarte aproape de a obtine titlul de campion balcanic in proba de clasica distanta. In clasamentul pe natiuni, Romania a ocupat locul trei, fiind depasita de Bulgaria si Macedonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS