30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalLiceeni craioveni, învăţaţi să folosească internetul în siguranţă

Liceeni craioveni, învăţaţi să folosească internetul în siguranţă

Organizaţia Salvați Copiii România va organiza mâine,  începând cu ora 12.30, un forum de discuţii şi informare despre siguranţa pe Internet. Evenimentul organizat în cadrul proiectului Sigur.Info se adresează elevilor de liceu, dar şi cadrelor didactice care îi îndrumă pe aceştia.

Scopul acţiunii este de a arăta importanţa unui comportament adecvat şi responsabil pe Internet, în contextul creşterii numărului copiilor care accesează Internetul de pe dispozitive tot mai diverse, fapt ce îi expune tot mai mult comportamentelor periculoase în mediul online.

Pentru a face din mediul online un loc mai sigur pentru tineri, cântărețul Andrei Leonte a acceptat și anul acesta să fie ambasadorul programului Sigur.Info. Alături de echipa Salvați Copiii, Andrei a participat, începând din toamna anului trecut, la un turneu desfășurat în liceele bucureştene cu scopul de a promova conceptele privind siguranţa pe Internet în rândul tinerilor, prin discuţii informale, însoţite de exemple şi soluţii pentru prevenirea situaţiilor riscante.

Evenimentul de la Craiova face parte dintr-o serie de întâlniri care vor avea loc în 5 oraşe din ţară, în cadrul turneului început în data de 29 aprilie la Galaţi. Următoarele opriri vor fi la Bistriţa (21 mai), Piatra Neamţ (22 mai) şi Sibiu (27 mai).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS