18.7 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalConcedieri la Filantropia

Concedieri la Filantropia

Concedieri colective şi externalizarea unor servicii sunt măsurile disperate propuse pentru salvarea de la faliment a Spitalului Municipal „Filantropia“ Craiova de către actuala conducere a unităţii sanitare.
Până în luna septembrie, conducerea îşi propune să reducă 129 de posturi din cele 856,5 existente. Vor fi trimişi acasă angajaţi TESA, muncitori, tehnicieni, infirmiere, îngrijitoare, portari. De disponibilizare nu vor scăpa nici cadrele medicale. Cinci medici şi 20 de asistenţi medicali ar urma să plece, în urma măsurilor de reorganizare a unor secţii. „Se comasează Clinicile Medicale II şi III şi se reduce numărul de paturi în Clinica de pediatrie. Activitatea medicală nu va fi afectată pentru că odată cu desfiinţarea posturilor se va face şi o reducere corespunzătoare a numărului de paturi“, a declarat dr. Bogdan George Ungureanu, managerul Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova.

Paza şi curăţenia vor fi externalizate

Reprezentantul unităţii sanitare a precizat că este posibil ca măsurile de reducere a personalului să nu fie suficiente, motiv pentru care se va trece în ultimă instanţă şi la externalizarea unor servicii. „Ne gândim la externalizarea unor servicii cum sunt cele de pază şi curăţenie. De asemenea, vom propune ca Termoficarea să preia în administrare centralele termice ale spitalului“, a precizat Ungureanu.
Conform noului contract de finanţare semnat de la 1 iulie cu Casa de Asigurări de Sănătate Dolj, Spitalul Municipal „Filantropia“ Craiova are alocată o finanţare de 2,2 milioane de lei pe lună, în condiţiile în care anul trecut primea 2,7 milioane de lei lunar. Din cauza reducerii finanţării, fondul de salarii reprezintă aproximativ 95% din sumele alocate, spitalul fiind obligat, potrivit ultimelor reglementări ale Ministerului Sănătăţii, să se încadreze cu salariile într-un procent de 70% din finanţare.
Deocamdată, toate măsurile amintite sunt în fază de propunere. Propunerile făcute de conducerea spitalului vor fi înaintate Consiliului Local Craiova, care urmează să le adopte într-una din şedinţele următoare, stabilind, totodată, şi criteriile în baza cărora se vor face concedierile. Până atunci, toţi angajaţii spitalului vor continua să intre prin rotaţie în concediu fără plată, câte patru zile pe lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII