29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalJob Shadow Day, la final

Job Shadow Day, la final

Vineri, cei 200 de elevi de clasa a XI-a şi a XII-a din Craiova, care au participat, la începutul acestei luni, la Programul Internaţional de Orientare Profesională Job Shadow Day/Parteneri pentru o zi, s-au reîntâlnit cu reprezentanţii companiilor unde au devenit „umbra“ angajaţilor pentru o zi. Cu această ocazie şi-au împărtăşit impresiile din ziua respectivă şi au primit diplome de participare.  
„Iubesc foarte mult copiii şi am vrut să văd dacă am răbdarea şi abilităţile necesare pentru a lucra cu ei şi am dovedit că am. De aceea voi merge mai departe“, a declarat una dintre elevele participante la eveniment, care a fost pentru o zi „umbra“ unei educatoare.
Chiar dacă au existat şi elevi mai puţini entuziasmaţi de alegerea făcută, participarea la eveniment le-a fost de folos, mai ales că unul dintre obiectivele programului a fost orientarea elevilor către o meserie care le place şi li se potriveşte.
 „Eu le recomand tututor elevilor ca înainte de a se hotărî să meargă la o facultate sau înainte de a-şi alege un job, să meargă măcar o zi în instituţia în care ar urma să-şi desfăşoară activitatea şi să vadă ce implică acea meserie“, a declarat Diana Brătucu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, unul din organizatorii evenimentului Job Shadow Day.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS