24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPotenţiali profesori de nota 1,1

Potenţiali profesori de nota 1,1

În judeţul Gorj, cadrele didactice şi absolvenţii care au susţinut examenul de titularizare au obţinut note cuprinse între 1,1 şi 9,80, cea mai mare notă fiind luată de un profesor de sport.

La examenul de titularizare au participat 555 de persoane, dintre care 192 au luat note sub cinci, iar restul de 363 au luat note peste cinci. Din păcate, pentru mulţi dintre candidaţii care au obţinut note peste şapte nu există posturi titularizabile. Mulţi dintre cei care au participat la examenul susţinut în cele două centre au spus că anul acesta au avut parte de o corectură obiectivă: „Cred că anul acesta lucrările au fost corectate obiectiv. Sunt sigur că nu se va mai intra la catedră pe pile şi relaţii. Lucrările şi nici contestaţiile nu au mai fost corectate în judeţ, ci în alte oraşe. A fost mai corect“, a spus un profesor de geografie. „Notele sunt de la 1,1 până la 9,8. Toate posturile se vor ocupa, atât cele titularizabile, cât şi cele netitularizabile. Nu se va mai da examen în august pentru suplinitorii calificaţi şi necalificaţi. Nu va intra în calcul nici unul dintre cei care au obţinut note mai mici de 5. Contestaţiile se depun astăzi (ieri – n.r.), până la ora 18.00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 22 iulie“, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Anul acesta sunt doar 47 de posturi titularizabile, iar suplinitorii vor putea ocupa cele 471 de catedre, dintre care 271 sunt în unităţi şcolare din mediul rural.

Cea mai mică notă: 1,1 la engleză

Din păcate, au existat şi foarte mulţi candidaţi care au obţinut note precum 1,1 sau 1,4. Este şi cazul unei absolvente de facultate, din comuna Negomir, care a susţinut examenul la limba şi literatura engleză. Mădălina Grivei a luat nota 1,1, cea mai mică din judeţ, în ciuda faptului că media de licenţă este de 9,6, fapt ce pune multe întrebări. Tot la limba engleză, Elena Ciobanu, o altă tânără absolventă, a reuşit „performanţa“ de a lua nota 1,2. Un caz demn de sesizat este cel al unei profesoare de limba engleză care a luat nota 1,4. Alina Trăsnea este originară din Craiova, Dolj, are o vechime de şase ani în sistemul de învăţământ şi a predat ca suplinitor anul trecut, şi totuşi, în ciuda vechimii sale anul acesta a luat o notă foarte mică. Nici la disciplina religie nu au lipsit surprizele anul acesta: un candidat a fost eliminat din sala de concurs după ce a fost prins copiind, câţiva au părăsit sala de examen după prima oră din cauza dificultăţii subiectelor. Rezultate bune au obţinut absolvenţii de anul acesta, iar unii dintre cei care au vechime în sistemul de învăţământ au luat note mici. De exemplu, Dragoş Gurică, un tânăr din satul Bălceşti, comuna Bengeşti Ciocadia, a luat nota 2,05, cea mai mică de la această disciplină. Bărbatul lucrează în învăţământ de trei ani, predându-le religia elevilor. La disciplina religie, 15 candidaţi din cei 38 care au rămas în concurs au primit note sub cinci şi o parte dintre ei au făcut contestaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII